DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

A mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén lehetőség nyílik a programban részt vevő diákok idényjellegű foglalkoztatására. A munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő alkalmazása esetén legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható.

Bértámogatásként a munkabér összegének 75 %-a kerül megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 195.000 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 150.000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

A program 2022. június 15. napjától 2022. augusztus 31. napjáig tart. 2022. június 15. napjától lehetőségük nyílik a diákoknak, hogy regisztráltassák magukat az illetékes hivatalnál, míg a tényleges foglalkoztatásra 2022. július 1. napjától kerülhet sor.

A kételmeket elektronikus ügyintézés keretében a https://nfsz.munka.hu/cikk/1572/Nyari_diakmunka_program oldalon lehet benyújtani.

 

Olvasson tovább

MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 20.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

A pénteki Kormányinfón jelentette be a kormány, hogy fogyasztási korlát mellett a kkv-kon belül, csak a mikrovállalkozások maradhatnak az alacsonyabb energiaárak körében.

MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

Szombat este jelentek meg a költségvetés rendbetételét lehetővé tevő szabályok, a kormány különadót vet ki a pénzintézetekre, biztosítókra, gyógyszerforgalmazókra, távközlési cégekre, MOL-ra, pótadót a kiskereskedelemre, emelik a jövedéki adót, a népegészségügyi termékadót, nő és ki is bővül a tranzakciós illeték, bevezetik a légitársaságok különadóját. Nyilván, ahogy az előző években, úgy most is az várható, hogy ezen terhek nagy részét a magánszemély fogja megfizetni.

KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 28.)

könyvelés KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

Megjelent a GINOP-8.3.5-18 „B” program, amely célja 0%-os kamatozású hitellel segíteni a mikro, kis és középvállalkozások készletbeszerzését, működési költségeik finanszírozását.

ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

(Utolsó frissítés: 2022. 05. 27.)

könyvelés ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

Megjelentek a megszorításokról szóló rendeletek, melynek egyik része az üzemanyag turizmus visszaszorításáról szól, péntektől csak magyar rendszámú autóba lehet alacsonyabb áru üzemanyagot tankolni.

ITT AZ ÚJABB SOK(K)

(Utolsó frissítés: 2022. 07. 30.)

könyvelés ITT AZ ÚJABB SOK(K)

A kisvállalkozások számára újabb megszorítást jelentettek ma reggel be, az adóemelések, a cégautóadó megduplázása, a villamosenergia megduplázása és a gázár hétszeresére emelése után újra itt a következő pofon. Ma déltől (2022.07.30 12:00) a céges járművek számára megszűnt az üzemanyag kedvezményes ára.