EUTR – ITT A FAANYAG KERESKEDELMI LÁNC

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 03.)

könyvelés EUTR – ITT A FAANYAG KERESKEDELMI LÁNC

A faanyag-kereskedelmi lánc azon folyamatok és az abban szereplők összessége, amelyek közvetlen vagy közvetett hatással vannak az e törvény hatálya alá tartozó faanyagok, termékek előállítására, felhasználására, feldolgozására, tárolásárára, kereskedelmére, vagy forgalomba hozatalára, termelőtől-szállítón át-a kereskedőig-végső felhasználóig. A hír nagy felbolydulást keltett, mert nem egyértelmű a szabályozás, hogy pontosan kiknek van bejelentési kötelezettségük, egyes értelmezések szerint még annak is, aki tapétát, gyümölcsfát, papírt forgalmaz.

A nyilvántartásba a Nébih honlapján, ügyfélkapukóddal lehet regisztrálni a http://portal.nebih.gov.hu/eutr oldalon. A faanyag-kereskedelmi lánc szereplőinek 2017. január 31-éig kell bejelentkezniük. A tájékoztatás szerint, egy hónap türelmi idő lép életbe. Azaz aki regisztrált de még nincs EUTR száma, az csak figyelmeztetésbe részesül ellenőrzés esetén.

A folyamat és tematika hasonlóan a FELIR számhoz, bonyolult és bürokratikus. Jó példa rá, hogy a NÉBIH oldal le is fagyott, nem elérhető a napokban, mint ahogy az ügyfélszolgálaton is csak tanácstalan emberekkel lehet beszélni.

 

Olvasson tovább

Már SMS-ben is kérhetsz adóbevallást!

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 08.)

könyvelés Már SMS-ben is kérhetsz adóbevallást!

A NAV ebben az évben mintegy négymillió magánszemélynek készíti el az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján.

FONTOS BÍRÓSÁGI DÖNTÉS AZ ALKALMI MUNKÁRÓL

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 03.)

könyvelés FONTOS BÍRÓSÁGI DÖNTÉS AZ ALKALMI MUNKÁRÓL

Egyszerű foglalkoztatás keretében született meg egy fontos ítélet a legmagasabb bírói fórumon. A Kúria szerint, 8 óra feletti munkavégzés rendkívüli munkaidőnek számít, amire 50%-os bérpótlék jár.

Minimálbér vagy garantált bérminimum?

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 17.)

könyvelés Minimálbér vagy garantált bérminimum?

2017. január 1-jétől jelentősen változott a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összege, viszont sok esetben nehezen dönthető el, hogy melyik jár az érintett munkavállalónak.

2017. évi juttatások

(Utolsó frissítés: 2017. 01. 20.)

könyvelés 2017. évi juttatások

A munkabért kiegészítő jelentősebb céges juttatások 2017-ben a következőek voltak: