JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

(Utolsó frissítés: 2018. 09. 19.)

könyvelés JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

Az NHP korábbi szakaszaihoz hasonlóan 0%-os forrást kapnak a bankok az NHP fix nevet viselő szakaszban, amire legfeljebb 2,5 százalékpontos marzsot számíthatnak fel, vagyis ezúttal is legfeljebb 2,5%-os, ráadásul a futamidő végégig fix kamatozású hitelről lesz szó.

A program 1000 milliárd forintos keretösszeggel indul, az egy cég által felvehető összeg legfeljebb 1 milliárd forint lesz. A hitel kizárólag új beruházási hitelként vehető majd fel, a lízinget is ideértve. A futamidő e célnak megfelelően 3 és 10 év között lehet. 

 

 

Keretösszeg

1.000 Mrd Ft

Szerződéskötési időszak

2019.01.01. - határozatlan

Hitel kamata

0%

Vállalkozás által fizetendő THM

0%

Devizanem

Ft

Maximálisan felvehető hitelösszeg

1 Mdr.

Futamidő

min. 3 év, max. 10 év

Hitelcél

Új beruházási hitel (lízingre is)

 

 

Olvasson tovább

Cafetéria 2019

(Utolsó frissítés: 2018. 10. 16.)

könyvelés Cafetéria 2019

Mivel lassan itt az év vége és a cégek elkezdtek tervezgetni a jövő évi bérekkel, juttatásokkal kapcsolatban, így már aktuális bemutatni a sok cégnél alkalmazott cafetéria elemek hogyan adóznak jövőre. Ezen még változtathat az MNB által kimunkált un. versenyképességi csomag, amelyek valószínűleg módosítani fogják a jövő évi adótörvényeket is.

MI LESZ VELED LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS?

(Utolsó frissítés: 2018. 10. 30.)

könyvelés MI LESZ VELED LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS?

Jövőre megszűnik az adómentesen adható lakáscélú támogatás, megváltozott formájában viszont tovább élhet ez a támogatási forma.

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2018. 08. 29.)

könyvelés ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

Nem hiába számoltak vissza a szülők, pár nap múlva becsengetnek. A terhek megosztásában nagy segítség lehet az ezen évben még kedvező feltételekkel adható iskolakezdési támogatás.

CÉGES AJÁNDÉK ADÓZÁSA

(Utolsó frissítés: 2018. 12. 10.)

könyvelés CÉGES AJÁNDÉK ADÓZÁSA

Itt a karácsony, az év vége, eljött az ajándékozás ideje. Megnézzük milyen feltételekkel és közterhekkel lehet ajándékozni.