KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 19.)

könyvelés KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

Újabb hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyílik meg a lehetőség, hogy igényeljék az MFB Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét. A módosításoknak köszönhetően azok a vállalkozások, egyéni vállalkozók és egyesületek is igényelhetik a kamatmentes, 10 éves futamidejű, maximum 10 millió forintos hitelt, melyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a korábban megadott TEÁOR-kódok.

A módosításnak köszönhetően minden olyan vállalkozás is jogosult a gyorskölcsön igénylésére, amely megfelel az alábbi feltételeknek:

  • rendelkezik a 2020-as évre teljes, lezárt (12 hó) beszámolóval;
  • 2020-as árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot;
  • tavalyi éves átlagos állományi létszáma nem haladja meg a 25 főt,
  • 2020. évi árbevétele minimum 30 %-al alacsonyabb mint a 2019. évi.

A gyorskölcsön igénylésére az eddig meghatározott, 55 TEÁOR-kóddal lefedett tevékenységet végző vállalkozások továbbra is az árbevétel változásától függetlenül jogosultak, ugyanakkor már azok a cégek is igényelhetik a hitelt, amelyek főtevékenysége 2019. január elsejét követően változott a listán szereplő TEÁOR-számok szerinti tevékenység egyikére, egy másik, ugyancsak ebben a felsorolásban szereplő tevékenységről.

A maximális futamidő eddig is 10 év lehetett, ám mostantól ez az időtartam fix feltételként szerepel a programban, valamint a rendelkezésre tartási idő is fix 3 hónap lesz.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön továbbra is 0 %-os kamatozással, 100 %-os előleggel, fix 10 éves futamidővel, önerő nélkül és 3 év türelmi idővel igényelhető az országszerte megtalálható MFB Pontokon. A 100 milliárd forintos hitelkeretből a vállalkozások ügyletenként 1 millió és 10 millió forint közötti összeget igényelhetnek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

 

Olvasson tovább

Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 25.)

könyvelés Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

Május 23-tól vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, de azért maradtak kivételek.

VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MÓDOSÍTÁSA

(Utolsó frissítés: 2021. 04. 23.)

könyvelés VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MÓDOSÍTÁSA

A korlátozó intézkedések május 23-ig fennmaradnak, de legalább a teraszokra már kiülhetünk szombattól. A már megszokott és betartani kért védelmi szabályok megmaradnak, azaz a kijárási tilalom, maszkviselés, távolságtartás, gyülekezési tilalom, határellenőrzés-visszatértek karanténja továbbra is velünk élnek, a kormány május 23-ig azokat fenntartja.

VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2021. 06. 01.)

könyvelés VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

Június 1-től nem lehet igényelni a veszélyhelyzet miatti munkaerő támogatásokat. Helyette megoldást jelenthet a „Vállalkozások munkaerő támogatása” program.