MI LESZ VELED LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS?

(Utolsó frissítés: 2018. 10. 30.)

könyvelés MI LESZ VELED LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁS?

A most tudható módosító törvény alapján, utoljára adómentesen lakáshitel törlesztésre támogatás 2018. december 31-ig nyújtható. De nem csak a munkáltató átutalásának kell megtörténnie még ez évben, hanem a támogatás felhasználásának is. Viszont az nem kifogásolható, hogy a munkáltató a 2019. évi törlesztőrészletek összegét még idén átutalja, feltéve, hogy annak felhasználása is megtörténik még 2018. évben.

Lakás vásárlása esetén az idén kifizetett összeget legkésőbb 2019. március 31-ig kell felhasználni, elszámolásának pedig május 31-ig meg kell történnie. Lakás építése, bővítése, korszerűsítése címén adott támogatást 2019. december 31-ig kell felhasználni és 2010. május 31-ig kell elszámolni vele.

Ezen felül a munkáltató lehetősége megmarad továbbra is támogatnia dolgozóját, ha azt bérként számfejtik és megfizetik utána a közterheket, valamint a törvényjavaslat alapján lakáscélú hitelt nyújthat dolgozójának, amelyre kamatot nem kell felszámolnia.   

 

Olvasson tovább

CÉGES AJÁNDÉK ADÓZÁSA

(Utolsó frissítés: 2018. 12. 10.)

könyvelés CÉGES AJÁNDÉK ADÓZÁSA

Itt a karácsony, az év vége, eljött az ajándékozás ideje. Megnézzük milyen feltételekkel és közterhekkel lehet ajándékozni.

Cafetéria 2019

(Utolsó frissítés: 2018. 10. 16.)

könyvelés Cafetéria 2019

Mivel lassan itt az év vége és a cégek elkezdtek tervezgetni a jövő évi bérekkel, juttatásokkal kapcsolatban, így már aktuális bemutatni a sok cégnél alkalmazott cafetéria elemek hogyan adóznak jövőre. Ezen még változtathat az MNB által kimunkált un. versenyképességi csomag, amelyek valószínűleg módosítani fogják a jövő évi adótörvényeket is.

JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

(Utolsó frissítés: 2018. 09. 19.)

könyvelés JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

Tavaly március végével kivezette az MNB a Növekedési Hitelprogramot, 2019. január 1-jétől azonban ismét alacsony, ráadásul fix kamatozású hitelhez juthatnak a hazai kis- és középvállalkozások az MNB refinanszírozása révén, NHP fix néven. Ezúttal nem a hitelezés fellendítése, hanem a fix kamatozású hitelek arányának növelése a cél.

SZOCHÓ KEDVEZMÉNY 2019.

(Utolsó frissítés: 2019. 01. 09.)

könyvelés SZOCHÓ KEDVEZMÉNY 2019.

2019. évben gyökeresen megváltozott a szochó kedvezmények rendszere. Megszűnnek kedvezmények és lesznek újabbak is. Különösen figyelni kell az áthúzódó kedvezményekre.