RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 02.)

könyvelés RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

A részletfizetés lehetőségét nem zárja ki a NAV által készített adóbevallási tervezet sem. A legfeljebb hat havi, pótlékmentes részletfizetést az ügyfélkapuval hozzáférhető online felületen, a bevallási tervezet módosításával, vagy a NAV által küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton lehet kérni. A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot. A kedvezménnyel azok élhetnek, akik nem vállalkozók és nem kötelezettek áfafizetésre.

Aki a 16SZJA nyomtatványon teljesíti bevallási kötelezettségét, ugyanúgy kérheti a részletfizetést a bevallás „C” lapján, az (A) mező kitöltésével. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22. A további részleteket, a kérelmezett hónapok számától függően június 20-ig, július 20-ig, augusztus 21-ig, szeptember 20-ig, illetve október 20-ig kell megfizetni. Fontos a fizetési határidők betartása, mert, ha az esedékes részlet befizetése elmarad, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozást egy összegben kell megfizetni. Ilyenkor a NAV a fennmaradó tartozásra az eredeti esedékességtől késedelmi pótlékot számít fel.

A fizetési kedvezmény engedélyezéséről a hivatal nem küld külön értesítést, csak az kap visszajelzést, aki nem felel meg a pótlékmentes részletfizetés feltételeinek.

 

A részletfizetés módjai:

bankszámláról átutalással, a közlemény rovatban az adóazonosító jel feltüntetésével;

bankkártyával interneten, az Ügyfélkapun keresztül az eBEV felületen;

bankkártyával a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain;

csekken, amely beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain, illetve igényelhető a NAV honlapján találhatóCSEKK elnevezésű vagy a „Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez” nyomtatványon; továbbá a 06-40/42-42-42-es telefonszámon.

A bevallás benyújtásával az első részletet be lehet fizetni az ügyfélkapu-regisztrációval hozzáférhető online felületen is, bankkártyával.

 

Aki nem jogosult a pótlékmentes részletfizetésre, vagy tartozását hat hónapnál több részletben tudná csak megfizetni, kérheti az általános szabályok szerinti fizetési könnyítést az általános szabályok szerint.

 

Olvasson tovább

ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 04.)

könyvelés ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

Az Országgyűlés előtt van a tavaszi adócsomag –hogy legyen majd mit módosítani decemberben, ahogy tavaly is- melyek legtöbbünket érintő pontjai a következőek:

Ingyenmunka

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 12.)

könyvelés Ingyenmunka

Gyakori eset, hogy egy családtag, barát, ismerős besegít az otthoni munkálatokba vagy a vállalkozásba. Amennyiben erre ellenszolgáltatás nélkül, önkéntesen és alkalomszerűen, kivételesen kerül sor, szívességi (kaláka) munkáról beszélünk, ahol a munkavégzés alapja a jóbaráti vagy családi kötelék.

ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 28.)

könyvelés ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

Hét banknál (OTP, MKB, Erste, Raiffeisen, FHB, UniCreditet, Gránit Bank) lehet igénybe venni az új adóamnesztiát azoknak, akik kedvező adózási feltételek mellett haza szeretnék hozni vagyonukat. Ennek feltétele, hogy a személyi jövedelemadó alapjául szolgáló pénzösszeget 2017. június 30-áig befizetés vagy utalás alapján jóváírják.

HOLNAPTÓL JÁRULÉKOT KELL FIZETNI A VÉGZŐS TANULÓKNAK!

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 15.)

könyvelés HOLNAPTÓL JÁRULÉKOT KELL FIZETNI A VÉGZŐS TANULÓKNAK!

Május 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezettek azok a tanulók, akiknek idén március 31-én járt le a diákigazolványuk, de még nem sikerült elhelyezkedniük, és semmilyen egyéb módon sem váltak biztosítottá.