SAJÁT CÉGEDET HIRDETED? VÉGE A REKLÁMADÓMIZÉRIÁNAK….

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 31.)

könyvelés SAJÁT CÉGEDET HIRDETED? VÉGE A REKLÁMADÓMIZÉRIÁNAK….

Sokan nem tudták, de a reklám megrendelőjét is terhelte az alábbi esetekben reklámadó kötelezettség 2017. június 30-ig, kivéve az alábbi eseteket:

-ha a reklám közzétevőjének rendelkezett a nyilatkozatával, hogy nem terheli reklámadó, vagy eleget tett reklámadó fizetési és bevallási kötelezettségének;

-a megrendelő kérte ezt a nyilatkozatot, de számára azt a reklám közzétevője nem adta ki, viszont a kérelmet tudta bizonyítani;

-a kérelem tényét adóhatóság felé is jelezte (tulajdonképpen feljelentette a reklámközzétevőjét);

-a reklám közzétevője szerepelt a NAV honlapján közzétett listán.

Ha ezen feltételeknek nem felet meg a vállalkozás és a havi reklámja a 2,5M Ft-ot meghaladta, reklámadót kellett (volna) fizetnie.

A törvény végül huszáros vágással dobta ki ezt a bonyolult, egyébként az EU-nak sem tetsző rendszert és egy könnyen alkalmazható feltételt épített be a törvénybe, mégpedig, ha a cég saját magát hirdeti, akkor semmiképpen sem lesz köteles ezzel az adóval foglalkozni a továbbiakban.

A reklámokat közzétevőkre teljesen más feltételek vonatkoznak, nekik továbbra is érdemes áttanulmányozni a törvény szövegét.

 

Olvasson tovább

Bérbeadás KATA-ban? Lehetséges!

(Utolsó frissítés: 2017. 06. 13.)

könyvelés Bérbeadás KATA-ban? Lehetséges!

A TEÁOR 68.20 besorolású „Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése” nem választható katás adóalanyok részére. Mégis lehet bérbeadni katásként.

HOLNAPTÓL JÁRULÉKOT KELL FIZETNI A VÉGZŐS TANULÓKNAK!

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 15.)

könyvelés HOLNAPTÓL JÁRULÉKOT KELL FIZETNI A VÉGZŐS TANULÓKNAK!

Május 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezettek azok a tanulók, akiknek idén március 31-én járt le a diákigazolványuk, de még nem sikerült elhelyezkedniük, és semmilyen egyéb módon sem váltak biztosítottá.

Ingyenmunka

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 12.)

könyvelés Ingyenmunka

Gyakori eset, hogy egy családtag, barát, ismerős besegít az otthoni munkálatokba vagy a vállalkozásba. Amennyiben erre ellenszolgáltatás nélkül, önkéntesen és alkalomszerűen, kivételesen kerül sor, szívességi (kaláka) munkáról beszélünk, ahol a munkavégzés alapja a jóbaráti vagy családi kötelék.

ELFOGADTÁK A 2018-AS ADÓTÖRVÉNYEKET

(Utolsó frissítés: 2017. 06. 23.)

könyvelés ELFOGADTÁK A 2018-AS ADÓTÖRVÉNYEKET

Kedden a Parlament elfogadta a 2018-ra érvényes adótörvényeket. A cél és az irány üdvözlendő, hiszen így a gazdaság minden szereplője fel tud készülni a változásokra. A kérdés az, hogy a törvény nem-e fog az utolsó pillanatban módosulni, kiegészülni, mint tavaly…

ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 04.)

könyvelés ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

Az Országgyűlés előtt van a tavaszi adócsomag –hogy legyen majd mit módosítani decemberben, ahogy tavaly is- melyek legtöbbünket érintő pontjai a következőek: