VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2021. 06. 01.)

könyvelés VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél regisztrált 25 év alatti, vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer Ft havonta.

A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.

Bővebben: munka.hu oldalon a Vállalkozások munkaerő támogatása fülre kattintva lehet elérni.

 

Olvasson tovább

Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 25.)

könyvelés Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

Május 23-tól vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, de azért maradtak kivételek.

KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 19.)

könyvelés KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

Immár tevékenységi körtől függetlenül igényelhető a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön azon cégeknek, amelyeknek 2020. évi árbevétele legalább 30%-al alacsonyabb volt az előző évinél.

Európai Unión kívülről érkező minden termék után áfát kell fizetni július 1-től.

(Utolsó frissítés: 2021. 06. 30.)

könyvelés Európai Unión kívülről érkező minden termék után áfát kell fizetni július 1-től.

2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények áfa mentessége megszűnik, ezekre az árukra vámárunyilatkozatot kell benyújtani. Ettől az időponttól az áfa fizetés a 150 eurónál kisebb értékű küldemények importjánál egységesen kötelező lesz, a vámmentesség azonban megmarad (kivéve az alkoholtartalmú termékeket, a parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és dohánytermékeket, melyek továbbra sem vámmentesek).