Aktuális adózási információk

(Utolsó frissítés: 2017. 04. 18.)

könyvelés Aktuális adózási információk

-EU Bíróság: Marad a 27%-os áfa a digitális könyveken. A kedvezményes áfa kulcs nem alkalmazható a digitális kiadványok elektronikus értékesítésekor.

-NGM támogatja a jövedékiadó-törvény módosítását: Az új jövedékiadó-törvény április elseje helyett három hónappal később, július elsején lép hatályba. Így azok a cégek, akik február 28-i határidőig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, most május 15-ig még megtehetik.

-Illeték és költségmentes cégalapítás 2017. március 16-tól: A törvény értelmében az egyéni cég, kft, bt, kkt alapítása illeték és költségmentes lesz, függetlenül attól, hogy a cégalapítás hagyományos, vagy egyszerűsített eljárásban történik-e. Működő cégek cégbírósági változás bejelentése fő szabályként továbbra is illetékköteles, esetükben a 15e Ft cégeljárási illetéket, valamint a 3e Ft közzétételi költségtérítést kell fizetni. A vagyoni változás illetéke Kft-nél és Bt-nél csökken, egyéni cégnél nő 15e Ft-ra,     részvénytársaságok és egyéb jogi személyek esetében továbbra is az alapítási illeték 40%-a marad az illeték. 

 

Olvasson tovább

RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 02.)

könyvelés RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

Sokan nem tudják, de magánszemély, ha a fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege nem több mint 200 ezer forint, kérhet pótlékmentes részletfizetést, mégpedig az SZJA-bevallásában.

ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 28.)

könyvelés ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

Hét banknál (OTP, MKB, Erste, Raiffeisen, FHB, UniCreditet, Gránit Bank) lehet igénybe venni az új adóamnesztiát azoknak, akik kedvező adózási feltételek mellett haza szeretnék hozni vagyonukat. Ennek feltétele, hogy a személyi jövedelemadó alapjául szolgáló pénzösszeget 2017. június 30-áig befizetés vagy utalás alapján jóváírják.

ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 04.)

könyvelés ITT A LEGÚJABB ADÓCSOMAG

Az Országgyűlés előtt van a tavaszi adócsomag –hogy legyen majd mit módosítani decemberben, ahogy tavaly is- melyek legtöbbünket érintő pontjai a következőek:

Ingyenmunka

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 12.)

könyvelés Ingyenmunka

Gyakori eset, hogy egy családtag, barát, ismerős besegít az otthoni munkálatokba vagy a vállalkozásba. Amennyiben erre ellenszolgáltatás nélkül, önkéntesen és alkalomszerűen, kivételesen kerül sor, szívességi (kaláka) munkáról beszélünk, ahol a munkavégzés alapja a jóbaráti vagy családi kötelék.