Az adatszolgáltatással még nem tudhatjuk, hogy teljesítettük-e kötelezettségünket.

(Utolsó frissítés: 2018. 07. 10.)

könyvelés Az adatszolgáltatással még nem tudhatjuk, hogy teljesítettük-e kötelezettségünket.

Az adatszolgáltatásról többféleképpen kaphatunk visszajelzést. Több számlázóprogram is már magában a programban tudatja velünk, hogy sikeres volt-e az adatszolgáltatás, vagy nem sikerült azt elküldeni a NAV felé.

Másik lehetőségünk megtudni, hogy mely számlák elküldése sikeres, az onlineszamla.nav.gov.hu/számlák/adatszolgáltatások és a megfelelő időszak kijelölése után lehet. Itt láthatjuk, hogy mikor lett elküldve sikeresen az adatszolgáltatás és annak kódját is, amire későbbiekben hivatkozni lehet.

A számla beküldésének eredménye háromféle lehet:

  • Elfogadó visszaigazolást kapunk, sikeres az adatszolgáltatás, teendőnk nincs.
  • Felhívás, un. „warn” üzenet. Ekkor a NAV talált valamilyen tartalmi hibát, amit érdemes ellenőrizni, de ettől függetlenül az adatszolgáltatás teljesült.
  • Hibaüzenet. Az adatszolgáltatás nem teljesült, mindenképpen javítani szükséges. A hiba javítására három nap áll rendelkezésre. A hiba javítása után újra meg kell ismételni az adatszolgáltatást, amelyre ismét a fentebb említett üzenetek jöhetnek visszajelzésként.

 

Olvasson tovább

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2018. 08. 29.)

könyvelés ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

Nem hiába számoltak vissza a szülők, pár nap múlva becsengetnek. A terhek megosztásában nagy segítség lehet az ezen évben még kedvező feltételekkel adható iskolakezdési támogatás.

Adatszolgáltatás július 1-től

(Utolsó frissítés: 2018. 06. 20.)

könyvelés Adatszolgáltatás július 1-től

2018. július elsejétől számla kiállítása esetén a NAV felé adatot kell szolgáltatni. Az adatszolgáltatási kötelezettség főszabály szerint a belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított olyan számlákra terjed ki, amelyekben 100 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított áfa van.

TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

(Utolsó frissítés: 2018. 04. 24.)

könyvelés TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

Sokszor felmerülhet a kérdés, különösen év elején az adóigazolások kézhezvételekor, hogyan lehetne megtudni, vajon rendben van-e társadalombiztosítási jogviszonyunk, a kifizetett munkabér, illetmény után mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk, mennyi szolgálati évet szereztünk?

JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

(Utolsó frissítés: 2018. 09. 19.)

könyvelés JANUÁR ELSEJÉTŐL ÚJRA ITT A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

Tavaly március végével kivezette az MNB a Növekedési Hitelprogramot, 2019. január 1-jétől azonban ismét alacsony, ráadásul fix kamatozású hitelhez juthatnak a hazai kis- és középvállalkozások az MNB refinanszírozása révén, NHP fix néven. Ezúttal nem a hitelezés fellendítése, hanem a fix kamatozású hitelek arányának növelése a cél.