TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

(Utolsó frissítés: 2018. 04. 24.)

könyvelés TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

A Társadalombiztosítási egyéni számla 2013-ban került bevezetésre.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvényben foglalt szabályai szerint egyénenként tartalmazza a személy személyazonosító adatait, TAJ számát, és a biztosított után 2013-tól bevallott nyugdíjjárulék összegét. A nyugdíjjárulék összegére vonatkozó adatok az állami adóhatóságtól kerülnek átvételre. 

2015. január 1-től bővült az egyéni számlán feltüntetett, és így megtekinthető adatok köre. 

Az egyéni nyugdíjjárulék-fizetési adatok mellett ma már a megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék összege és a megállapodással érintett időtartam is megtalálható az egyéni számla adatbázisban. 

Nem beszélve, hogy még időben tudjuk korrigálni munkáltatónknál a téves adatokat, nem nyugdíjba vonulás előtt kell majd kapkodni, miközben lehet az adatok már nincsenek is meg.

Elérhető: magyarorszag.hu/keresés menüben „társadalombiztosítási egyéni számla” vagy a „T” betűnél keresve/használom a szolgáltatást/elnavigál az oldal a Magyar Államkincstár Központ oldalára/ott kivonat megtekintése/taj szám megadása.

 

Olvasson tovább

Adatszolgáltatás július 1-től

(Utolsó frissítés: 2018. 06. 20.)

könyvelés Adatszolgáltatás július 1-től

2018. július elsejétől számla kiállítása esetén a NAV felé adatot kell szolgáltatni. Az adatszolgáltatási kötelezettség főszabály szerint a belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított olyan számlákra terjed ki, amelyekben 100 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított áfa van.

CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 27.)

könyvelés CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

Január elsejétől már csak cégkapun keresztül lehet a hivatalokkal kommunikálni gazdálkodó szervezeteknek, így nem okozhatott meglepetést a héten közzétett hír, miszerint az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatának is csak Cégkapun keresztül lehet benyújtani a májusban esedékes mérleget.

Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 20.)

könyvelés Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2018. 08. 29.)

könyvelés ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS

Nem hiába számoltak vissza a szülők, pár nap múlva becsengetnek. A terhek megosztásában nagy segítség lehet az ezen évben még kedvező feltételekkel adható iskolakezdési támogatás.