CÉGEKNEK KÖTELEZŐ A CÉGKAPU HASZNÁLATA

(Utolsó frissítés: 2017. 07. 03.)

könyvelés CÉGEKNEK KÖTELEZŐ A CÉGKAPU HASZNÁLATA

Az Ügyfélkapuhoz hasonló Cégkapun (cegkapu.gov.hu) keresztül a cégek, alapítványok, gazdálkodó szervezetek online tartják majd a kapcsolatot a hivatalokkal, dokumentumokat küldhetnek, fogadhatnak, így személyes ügyintézés nélkül, kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a cégügyeiket. 

A regisztrációt az e-ügyintézési törvény alapján augusztus végéig kell elvégezni, a törvény azonban egy átmeneti felkészülési időszakot biztosít, így ez 2017. december 31-éig hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehető meg. 

Az illetékes hatóságok 2018. január 1-jétől jogosultak lesznek a törvényességi felügyeleti eljárás vagy hatósági ellenőrzés megindítására azon gazdálkodó szervek esetében, amelyek nem regisztráltak. 

A közeljövőben kihirdetendő kormánydöntés alapján az egyéni vállalkozók továbbra is az ügyfélkapu szolgáltatással jogosultak az elektronikus kapcsolattartásra, ebből adódóan a regisztrációs kötelezettség ezt a kört nem érinti.

 

Olvasson tovább

ISKOLA-, ÓVODA-, BÖLCSŐDE

(Utolsó frissítés: 2017. 09. 06.)

könyvelés ISKOLA-, ÓVODA-, BÖLCSŐDE

Itt a szeptember, elkezdődött az új tanév. Lássuk milyen támogatást vehet igénybe a szülő a szeptemberi kiadásokkal kapcsolatban.

ELFOGADTÁK A 2018-AS ADÓTÖRVÉNYEKET

(Utolsó frissítés: 2017. 06. 23.)

könyvelés ELFOGADTÁK A 2018-AS ADÓTÖRVÉNYEKET

Kedden a Parlament elfogadta a 2018-ra érvényes adótörvényeket. A cél és az irány üdvözlendő, hiszen így a gazdaság minden szereplője fel tud készülni a változásokra. A kérdés az, hogy a törvény nem-e fog az utolsó pillanatban módosulni, kiegészülni, mint tavaly…

Bérbeadás KATA-ban? Lehetséges!

(Utolsó frissítés: 2017. 06. 13.)

könyvelés Bérbeadás KATA-ban? Lehetséges!

A TEÁOR 68.20 besorolású „Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése” nem választható katás adóalanyok részére. Mégis lehet bérbeadni katásként.