EZ ÉVBEN IS IGÉNYBE VEHETŐ ADÓKÖNNYÍTÉSEK

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 18.)

könyvelés EZ ÉVBEN IS IGÉNYBE VEHETŐ ADÓKÖNNYÍTÉSEK

Egyik lehetőség a 12 havi részletfizetési kedvezmény vagy a 6 havi adófizetési halasztás kérelme adóhatóságtól. Ezt a könnyítést maximum 5M Ft-os adótartozásra lehet kérni. A kérelemben valószínűsítenie kell, hogy a fizetési nehézség a veszélyhelyzetre vezethető vissza, melyről a kérelemben nyilatkozni kell. A részletfizetés és a fizetési halasztás a levont járulékokra és személyi jövedelemadóra is igénybe vehető, azaz azon adónemekre is igénybe vehető, amelyet vállalkozás a dolgozó munkabéréből von le, és munkavállaló helyett utal el adóhatóság részére. A kérelem teljesítése esetén mind a részletfizetés, mind a fizetési halasztás pótlékmentesen illeti meg a vállalkozást.

A másik lehetőség az adómérséklés igénybevétele. Társaságok és az adó megfizetésére köteles személyek egy alkalommal egyetlen adónemen töröltethetik a fennálló adótartozásuk 20 %-át, de maximum 5M Ft-ot. Ez esetben is valószínűsíteni kell azt, hogy a fizetési nehézség a világjárvánnyal, illetve a veszélyhelyzettel függ össze, valamint hasonlóan a fentiekhez, az adó törlését olyan adónemeken fennálló tartozásra is lehet kérelmezni, melyeket más személyektől vont le a vállalkozás, például személyi jövedelemadó vagy társadalombiztosítási járulék.

 

Olvasson tovább

25 ÉV ALATTIAK SZJA MENTESSÉGE

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 24.)

könyvelés 25 ÉV ALATTIAK SZJA MENTESSÉGE

Januártól a 25. életévét be nem töltött magánszemélyek nettó jövedelme megnő, bizonyos értékhatár alatt nem lesz jövedelemadó fizetési kötelezettségük.

ELMULASZTOTTAD VISSZAKÉRNI ÉV VÉGÉIG AZ SZJA-T?

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 07.)

könyvelés ELMULASZTOTTAD VISSZAKÉRNI ÉV VÉGÉIG AZ SZJA-T?

Minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében a tételes adó negyede.

HOMEOFFICE: ADÓMENTESEN HAVI 20e FT

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 31.)

könyvelés HOMEOFFICE: ADÓMENTESEN HAVI 20e FT

A munkáltató otthonról dolgozójának havonta a minimálbér 10%-ának megfelelő összeget (idén havi 20.000 Ft-ot) fizethet ki adó és járulékmentesen.

MIKROVÁLLALKOZÁSOK IS ÉLHETNEK A REZSICSÖKKENTÉSSEL

(Utolsó frissítés: 2021. 12. 07.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK IS ÉLHETNEK A REZSICSÖKKENTÉSSEL

Azon cégek, amelyek mikro, kis és középvállalkozásnak minősülnek, és az összes foglalkoztatotti létszámuk maximum 10 fő, valamint létesítő okiratuk, illetve nyilvántartásba vételük 2021.november 22. előtt került sor, jogosultak lettek egyetemes szolgáltatóval villamosenergia vásárlási szerződést kötni. Egyéb szolgáltatásra a kedvezmény nem terjed ki (pl. gázfogyasztás).

KMARAI TAGDÍJ

(Utolsó frissítés: 2022. 03. 23.)

könyvelés KMARAI TAGDÍJ

Idén változás van a kamarai hozzájárulás megfizetésében.