ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 19.)

könyvelés ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

A kérelmet május 18-tól már be lehet adni a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz, természetesen a megszokott elektronikus formában.

Bővebben, illetve a nyomtatványok letölthetőek: https://nfsz.munka.hu/cikk/936/Munkahelyteremto_bertamogatas

 

Olvasson tovább

Ingyenes termékátadás és szolgáltatás járvány idején

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 29.)

könyvelés Ingyenes termékátadás és szolgáltatás járvány idején

Megjelent adóhatóság honlapján egy igen jól használható, részletes és teljeskörü tájékoztató arról, hogy hogyan kell elszámolni az ingyenesen átadott termékeket (pl. védőmaszk adományozása kórháznak), szolgáltatásokat (pl. ingyenes ebéd a kórházi osztályra), annak milyen adóvonzata van és milyen termékátadásra, szolgáltatásnyújtásra alkalmazható. Az alábbi linken olvasható:https://www.nav.gov.hu/nav/segitseg_rendkivuli_helyzetben/adozasi_konnyitesek/A_koronavirus_jarvany20200512.html?query=ingy

SZÁMLAADAT SZOLGÁLTATÁS JÚLIUS 1-TŐL

(Utolsó frissítés: 2020. 06. 08.)

könyvelés SZÁMLAADAT SZOLGÁLTATÁS JÚLIUS 1-TŐL

A július 1-től kiállított számlákról, értékhatártól függetlenül, adatot kell szolgáltatni adóhatóság felé mindazoknak, akik az alábbi feltételeknek együttesen megfelelnek: -áfaalanyok; -belföldön nyilvántartásba vett áfaalany részére, belföldön teljesítenek termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást; -számlát, számlát helyettesítő okmányt állítanak ki.

KATÁS VÁLTOZÁSOK

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 06.)

könyvelés KATÁS VÁLTOZÁSOK

A koronavírus kapcsán előállt veszélyhelyzetben több olyan kormányrendelet született, amely a kisadózó vállalkozásokat érinti. A legutóbbi változás kedvezményt nyújt a társadalombiztosítási kötelezettségvállalásaik teljesítése terén a kisadózóknak.