ÚJABB VÉSZHELYZET MIATTI JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 18.)

könyvelés ÚJABB VÉSZHELYZET MIATTI JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS

- A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.

- A kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett.

- 2020. június 1. napjától a  temetést, valamint a  házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.

- 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a  házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.

- A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása a szabályokat betartva, megengedett.

- A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a  vendégek által látogatható területen – kötelesek a  szájat és az  orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védőtávolságot betartani és betartatni.

- A  fokozott fertőzésveszélyre való tekintettel a  kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzletben kizárólag a külső levegő beszívással rendelkező hűtő-fűtő berendezés használható. A tilalom nem terjed ki azokra a helyiségre, amelyekben a berendezés használata az ott tárolt nyersanyagok állagának a megóvása, vagy az ott működtetett eszközök zavartalan működtetése miatt elengedhetetlenül szükséges, valamint az UV-sterilizáló technológiával ellátott berendezésre.

 

Olvasson tovább

ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 19.)

könyvelés ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

A munkaadók vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama 6 hónap lehet, további 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft lehet havonta.

KATÁS VÁLTOZÁSOK

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 06.)

könyvelés KATÁS VÁLTOZÁSOK

A koronavírus kapcsán előállt veszélyhelyzetben több olyan kormányrendelet született, amely a kisadózó vállalkozásokat érinti. A legutóbbi változás kedvezményt nyújt a társadalombiztosítási kötelezettségvállalásaik teljesítése terén a kisadózóknak.

Ingyenes termékátadás és szolgáltatás járvány idején

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 29.)

könyvelés Ingyenes termékátadás és szolgáltatás járvány idején

Megjelent adóhatóság honlapján egy igen jól használható, részletes és teljeskörü tájékoztató arról, hogy hogyan kell elszámolni az ingyenesen átadott termékeket (pl. védőmaszk adományozása kórháznak), szolgáltatásokat (pl. ingyenes ebéd a kórházi osztályra), annak milyen adóvonzata van és milyen termékátadásra, szolgáltatásnyújtásra alkalmazható. Az alábbi linken olvasható:https://www.nav.gov.hu/nav/segitseg_rendkivuli_helyzetben/adozasi_konnyitesek/A_koronavirus_jarvany20200512.html?query=ingy

SZÁMLAADAT SZOLGÁLTATÁS JÚLIUS 1-TŐL

(Utolsó frissítés: 2020. 06. 08.)

könyvelés SZÁMLAADAT SZOLGÁLTATÁS JÚLIUS 1-TŐL

A július 1-től kiállított számlákról, értékhatártól függetlenül, adatot kell szolgáltatni adóhatóság felé mindazoknak, akik az alábbi feltételeknek együttesen megfelelnek: -áfaalanyok; -belföldön nyilvántartásba vett áfaalany részére, belföldön teljesítenek termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást; -számlát, számlát helyettesítő okmányt állítanak ki.