KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 14.)

könyvelés KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

Mivel sok hazai társaság menekült a környező országokban meglévő, magyar ajkú pénzintézetek karjaiba, vagy a neten meglévő lehetőségek felé az itthon bevezetett tranzakciós adó miatt, így rengeteg céget érinthet ez a szabály.

A törvény furcsasága, hogy a pénzintézet és bankszámla fogalmát akár kiterjesztően is értelmezheti a hatóság szerint, így nem csak a bankszámla tartozhat bele a bejelentendő adatokba, hanem akár bármilyen pénzügyi intézménynél fenntartott számla is (pl. befektetési, értékpapír, stb… sőt az elektronikus, weben létezőek is pl. Pay Pal).

 

Olvasson tovább

MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 14.)

könyvelés MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében

ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 01.)

könyvelés ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

Mióta a NAV készíti el többségében a jövedelemadó bevallásokat, azóta drasztikusan csökkentek a civileknek felajánlott 1%-ok, hiszen azóta külön eljárásként lehet a felajánlást megtenni.

Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 20.)

könyvelés Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

(Utolsó frissítés: 2018. 01. 08.)

könyvelés ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

Hatályba lépett az új Adózás Rendjéről Szóló törvény, melyben sok változás lépett életbe a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban, érintve magánszemélyeket, munkáltatókat, őstermelőket, egyéni vállalkozókat.

CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 27.)

könyvelés CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

Január elsejétől már csak cégkapun keresztül lehet a hivatalokkal kommunikálni gazdálkodó szervezeteknek, így nem okozhatott meglepetést a héten közzétett hír, miszerint az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatának is csak Cégkapun keresztül lehet benyújtani a májusban esedékes mérleget.