MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 14.)

könyvelés MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

Az ügyfélkapuval rendelkezők már egy hete hozzáférnek a NAV által elkészített adóbevallási tervezethez és szükség esetén módosíthatják vagy kiegészíthetik a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.

Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 17SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja - közölte a NAV.

Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető az adóhatóság ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.

 

Olvasson tovább

Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 20.)

könyvelés Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 14.)

könyvelés KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

Január 1-től minden gazdasági társaságnak be kellett jelentenie a NAV felé a külföldön vezetett számla számát, a pénzintézet nevét, a számla megnyitásának és lezárásának napját.

CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 27.)

könyvelés CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

Január elsejétől már csak cégkapun keresztül lehet a hivatalokkal kommunikálni gazdálkodó szervezeteknek, így nem okozhatott meglepetést a héten közzétett hír, miszerint az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatának is csak Cégkapun keresztül lehet benyújtani a májusban esedékes mérleget.

ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 01.)

könyvelés ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

Mióta a NAV készíti el többségében a jövedelemadó bevallásokat, azóta drasztikusan csökkentek a civileknek felajánlott 1%-ok, hiszen azóta külön eljárásként lehet a felajánlást megtenni.

TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

(Utolsó frissítés: 2018. 04. 24.)

könyvelés TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

Sokszor felmerülhet a kérdés, különösen év elején az adóigazolások kézhezvételekor, hogyan lehetne megtudni, vajon rendben van-e társadalombiztosítási jogviszonyunk, a kifizetett munkabér, illetmény után mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk, mennyi szolgálati évet szereztünk?