MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

A rendelet egyelőre nem tartalmazza a reklámadó, a kata és a rezsicsökkentés szabályainak megváltozását, azokat vélhetően a későbbiekben fogják módosítani.

A kisvállalkozókat elsősorban a cégautó adó, az alkalmi munka, és a kiskereskedelmi adó emelése érinti leginkább.

A Cégautóadó havi összege megduplázódik már július 1-től, egyelőre ez év végéig, az alábbi adót kell fizetni a környezetvédelmi besorolás és az autó teljesítménye alapján. Lsd a csatolt képben.

Kiskereskedelmi pótadó: A kiskereskedelmi tevékenységet végző, nettó 500M Ft árbevételt meghaladó forgalmú cégek eddig is sávosan fizették a kiskereskedelmi adót. Részükre a kormány pótadót vet ki, ami az éves kisker adójuk 80%-a, így tulajdonképpen újra be kell fizetniük adójukat. Jövőre már nem marad meg az ez évivel megegyező adóterhelésűk, hanem azt a kormány mintegy 50%-al megemeli.

Az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka terhei is megduplázódnak júliustól, a közterhet százalékos arányban a minimálbérhez kötik. Így a mezőgazdasági és turisztikai idénymunka közterhe a hónap első napján érvényes minimálbér 0,5%-a lesz, ami a most hatályos 500 Ft/nap/fő helyett, 1.000 Ft-ot jelent. A „sima” alkalmi munka közterhe a minimálbér 1%-ra emelkedik, ami a most érvényben lévő 1,000 Ft/nap/főről, 2.000 Ft-ra emelést jelent.

 

Olvasson tovább

DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

A 16-25 év közötti diákok nyári foglalkoztatásának támogatására nyílik lehetőség vállalkozások részére.

ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

(Utolsó frissítés: 2022. 05. 27.)

könyvelés ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

Megjelentek a megszorításokról szóló rendeletek, melynek egyik része az üzemanyag turizmus visszaszorításáról szól, péntektől csak magyar rendszámú autóba lehet alacsonyabb áru üzemanyagot tankolni.

MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 20.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

A pénteki Kormányinfón jelentette be a kormány, hogy fogyasztási korlát mellett a kkv-kon belül, csak a mikrovállalkozások maradhatnak az alacsonyabb energiaárak körében.

KISTEHERAUTÓVAL CSAK ENGEDÉLY BIRTOKÁBAN LEHET FUVAROZNI

(Utolsó frissítés: 2022. 05. 11.)

könyvelés KISTEHERAUTÓVAL CSAK ENGEDÉLY BIRTOKÁBAN LEHET FUVAROZNI

Május 21-étől a 3,5 tonna alatti, fuvardíj ellenében végzett árufuvarozást a kormányhivatalnál kiváltható tevékenységi engedélyhez kötik. Mindez azokra a 2,5 tonna össztömeget meghaladó kisteherautósokra vonatkozik, akik díj ellenében árut fuvaroznak.

KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 28.)

könyvelés KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

Megjelent a GINOP-8.3.5-18 „B” program, amely célja 0%-os kamatozású hitellel segíteni a mikro, kis és középvállalkozások készletbeszerzését, működési költségeik finanszírozását.