Már SMS-ben is kérhetsz adóbevallást!

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 08.)

könyvelés Már SMS-ben is kérhetsz adóbevallást!

Ha a magánszemély a NAV által készített adóbevallási tervezetet szeretné megismerni, választhat: vagy személyesen nyit ügyfélkaput, vagy sms-ben és egyéb módon kéri adóhivataltól a postázást.

A legegyszerűbb dolga azoknak lesz, akiknek van ügyfélkapujuk, ők ugyanis egyetlen kattintással érik el adóbevallási tervezetüket, amelyet - ha szükséges - kiegészíthetnek vagy módosíthatnak. Viszont ha nem reagálnak ezen tervezetre, akkor május 22-én, hétfőn az adóbevallásá alakul, amelyet módosítani már csak az Adóhatóság felé beadott önrevízióval lehet.

Aki nem rendelkeznek ügyfélkapuval, azok SMS-ben, írásban, személyesen, vagy a NAV honlapján, valamint telefonos tájékoztató rendszeren keresztül is kérhetik adóbevallási tervezetük postai kiküldését.

A beérkező SMS-ek alapján is csak annak tud bevallási tervezetet küldeni a NAV, akit be tud azonosítani. Ezért senki ne felejtse el az adóazonosító jelét és a születési dátumát beírni az üzenetbe. Az adóhivatal munkatársai +3670/717-7878 telefonszámra várják az sms-eket.

 

Olvasson tovább

Minimálbér vagy garantált bérminimum?

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 17.)

könyvelés Minimálbér vagy garantált bérminimum?

2017. január 1-jétől jelentősen változott a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összege, viszont sok esetben nehezen dönthető el, hogy melyik jár az érintett munkavállalónak.

EUTR – ITT A FAANYAG KERESKEDELMI LÁNC

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 03.)

könyvelés EUTR – ITT A FAANYAG KERESKEDELMI LÁNC

Január 31-ig kell bejelentkezniük minden olyan személynek és szervezetnek az úgynevezett EUTR nyilvántartási rendszerbe, akik Magyarország területén fát vagy faterméket hoznak forgalomba, illetve ezekkel kereskednek.

FONTOS BÍRÓSÁGI DÖNTÉS AZ ALKALMI MUNKÁRÓL

(Utolsó frissítés: 2017. 02. 03.)

könyvelés FONTOS BÍRÓSÁGI DÖNTÉS AZ ALKALMI MUNKÁRÓL

Egyszerű foglalkoztatás keretében született meg egy fontos ítélet a legmagasabb bírói fórumon. A Kúria szerint, 8 óra feletti munkavégzés rendkívüli munkaidőnek számít, amire 50%-os bérpótlék jár.