Nem büntethető a szlovák rendszám

(Utolsó frissítés: 2013. 11. 11.)

Az Európai Bíróság szerint jogsértő, hogy külföldi rendszámú kocsival nem közlekedhet magyar állampolgár hazánkban. 2011-ben a magyar állam egy jogszabály megváltoztatásával, a külföldi rendszámú autóval közlekedő magyar állampolgárokat adóelkerülőknek beállítva kezdett több százezres bírságok kiszabásába, elsősorban a szlovák rendszámú autókkal járókra akartak lesújtani. Szlovákiában ugyanis jóval kevesebb adminisztrációval jár és sokkal olcsóbb a kocsik hivatalos üzemben tartása, sőt kisebb iparág alakult ki a szlovák rendszámok intézésére magyarországi üzletfelek számára. Bíróság szerint a magyar szabályozás uniós jogot sért azzal, hogy a polgárok csak saját államukban regisztrált járművel vehetnek részt a közúti forgalomban, illetve ugyanígy ellentétes az EU-szabályokkal, hogy kizárólag a helyszínen lehet benyújtani az iratokat, arról nem is beszélve, hogy a büntetés összege akkora, mintha az országban újra regisztrálnák az autót.

 

Olvasson tovább

SAM4S PÉNZTÁRGÉPEKRŐL

(Utolsó frissítés: 2013. 11. 25.)

Mivel tapasztalatunk szerint rengeteg SAM4S pénztárgépet rendeltek meg ügyfeleink, így szeretnénk felhívni minden pénztárgépre kötelezett figyelmét, hogy a SAM4S pénztárgépek közül, CSAK a SAM4S NR-300 ONLINE pénztárgépnek van érvényes engedélye! Más SAM4S pénztárgépet beszerezni nem tanácsos, hiszen ellenőrzéskor adóhatóság nem fogadja el az engedéllyel nem rendelkező pénztárgépek megrendeléséről szóló visszaigazolást. Aki engedéllyel nem rendelkező gépet rendelt, vagy egyáltalán nem rendelt meg pénztárgépet, magánszemélyként 500.000 Ft-ig, cégként 1.000.000 Ft-ig terjedő bírságot kockáztat! Az érvényes engedéllyel rendelkező pénztárgépek listája megtekinthető a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: http://mkeh.gov.hu/#top

Legfrissebb pályázat

(Utolsó frissítés: 2013. 11. 07.)

Telephelyfejlesztésre

  1. telephely modernizációra, bővítésre, cserére, új kialakítására 10-60 M Ft, 40 -70%- os támogatás.
  2. ipartelepítés: ipari területek kialakítása, infrastrukturális fejlesztés (építés, felújítás, alapinfrastruktúra előkészítés) 100 M -1 Mrd Ft, 30-50%-os támogatás.
  3. határidő: 2013.11.05. – 2013.12.02.

Díjmentes készpénzfelvétel

(Utolsó frissítés: 2013. 12. 05.)

Bankszámlával rendelkező ügyfeleknek nyilatkozatban szükséges jelezni számlavezető bankjuk fiókjaiban vagy internetbankjukon keresztül, hogy melyik számlájukkal szeretnék igénybe venni a havi két, legfeljebb 150.000 forintig terjedő díjmentes készpénzfelvételt. E nyilatkozat megtételére első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz a díjmentes készpénzfelvételre. Bővebb információ számlavezető bankjuk honlapján érhető el! 

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése

(Utolsó frissítés: 2013. 10. 29.)

Ezentúl mindenféle költség nélkül, okostelefonon és táblagépen is bejelentheti foglalkoztató az egyszerűsített foglalkoztatást! Eddig kétféleképpen, telefonon, vagy nyomtatvány kitöltésével lehetett a bejelentést megtenni. A lehetőség használata viszont jellemzően mobil élethelyzetben fordul elő, amikor a bejelentő távol van az irodai infrastruktúrától. Az okostelefonra és táblagépre kifejlesztett alkalmazást regisztrált ügyfélkapu felhasználók vehetik igénybe. Ennek minden bizonnyal megfelel a vállalkozók-vállalkozások legtöbbje, hiszen nekik rendelkezni kell regisztrációval, így valószínűleg sokan vehetik igénybe ezen új lehetőségeket. A bejelentés visszaigazolását a rendszer tárolja, bejelentés adóhivatal általi befogadását vagy elutasítását a felhasználó az ügyfélkapu személyes értesítési tárhelyén találja meg. Az alkalmazás letölthető az alábbi linkről, illetve egyéb információk is itt érhetőek el: http://nisz.hu/efo

MINIMÁLBÉR 2014

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 07.)

Teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló észére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege: Havibér esetén: 101.500 Ft, Hetibér esetén: 23.360 Ft, Napibér esetén: 4.670 Ft, Órabér esetén: 584 Ft. Legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma: Havibér esetén: 118.000 Ft, Hetibér esetén: 27.160 Ft, Napibér esetén: 5.430 Ft, Órabér esetén: 679 Ft.