Díjmentes készpénzfelvétel

(Utolsó frissítés: 2013. 12. 05.)

Bankszámlával rendelkező ügyfeleknek nyilatkozatban szükséges jelezni számlavezető bankjuk fiókjaiban vagy internetbankjukon keresztül, hogy melyik számlájukkal szeretnék igénybe venni a havi két, legfeljebb 150.000 forintig terjedő díjmentes készpénzfelvételt. E nyilatkozat megtételére első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz a díjmentes készpénzfelvételre. Bővebb információ számlavezető bankjuk honlapján érhető el! 

 

Olvasson tovább

MINIMÁLBÉR 2014

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 07.)

Teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló észére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege: Havibér esetén: 101.500 Ft, Hetibér esetén: 23.360 Ft, Napibér esetén: 4.670 Ft, Órabér esetén: 584 Ft. Legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma: Havibér esetén: 118.000 Ft, Hetibér esetén: 27.160 Ft, Napibér esetén: 5.430 Ft, Órabér esetén: 679 Ft.

SAM4S PÉNZTÁRGÉPEKRŐL

(Utolsó frissítés: 2013. 11. 25.)

Mivel tapasztalatunk szerint rengeteg SAM4S pénztárgépet rendeltek meg ügyfeleink, így szeretnénk felhívni minden pénztárgépre kötelezett figyelmét, hogy a SAM4S pénztárgépek közül, CSAK a SAM4S NR-300 ONLINE pénztárgépnek van érvényes engedélye! Más SAM4S pénztárgépet beszerezni nem tanácsos, hiszen ellenőrzéskor adóhatóság nem fogadja el az engedéllyel nem rendelkező pénztárgépek megrendeléséről szóló visszaigazolást. Aki engedéllyel nem rendelkező gépet rendelt, vagy egyáltalán nem rendelt meg pénztárgépet, magánszemélyként 500.000 Ft-ig, cégként 1.000.000 Ft-ig terjedő bírságot kockáztat! Az érvényes engedéllyel rendelkező pénztárgépek listája megtekinthető a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: http://mkeh.gov.hu/#top

Ezt a juttatást kérd munkáltatódtól!

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 09.)

Munkáltató évek óta adhat adómentes lakáscélú támogatást munkavállalójának. A jelentős összegű, 5M Ft összegig, de maximum a teljes építési költség 30%-ig terjedő támogatást, ed-dig, csak lakás vásárlására, építésére, bővítésére és korszerűsítésére lehetett felhasználni. 2014. évtől a törvényi feltételek megléte esetén, hitelintézeten keresztül a lakáscélú hitel törlesztő részletét is támogathatja a munkáltató. Fontos azonban arra figyelni, hogy a lakáscélú támogatás adómentességéhez speciális feltételek (pl. 12/2001. kormány rendelet szerinti méltányolható lakásigény szükséges) valamint a törvény előírja az igazoló dokumentumok meglétét is (pl. hitelintézettel-munkáltatóval fennálló hitelszerződés, hitel törlesztését igazoló okirat).

Nem büntethető a szlovák rendszám

(Utolsó frissítés: 2013. 11. 11.)

Az Európai Bíróság szerint jogsértő, hogy külföldi rendszámú kocsival nem közlekedhet magyar állampolgár hazánkban. 2011-ben a magyar állam egy jogszabály megváltoztatásával, a külföldi rendszámú autóval közlekedő magyar állampolgárokat adóelkerülőknek beállítva kezdett több százezres bírságok kiszabásába, elsősorban a szlovák rendszámú autókkal járókra akartak lesújtani. Szlovákiában ugyanis jóval kevesebb adminisztrációval jár és sokkal olcsóbb a kocsik hivatalos üzemben tartása, sőt kisebb iparág alakult ki a szlovák rendszámok intézésére magyarországi üzletfelek számára. Bíróság szerint a magyar szabályozás uniós jogot sért azzal, hogy a polgárok csak saját államukban regisztrált járművel vehetnek részt a közúti forgalomban, illetve ugyanígy ellentétes az EU-szabályokkal, hogy kizárólag a helyszínen lehet benyújtani az iratokat, arról nem is beszélve, hogy a büntetés összege akkora, mintha az országban újra regisztrálnák az autót.

Pályázati lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásának támogatására

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 09.)

Pályázaton azon cégek vehetnek részt, melyek a támogatást igénylő beruházást még nem kezdték el, de azt november 30-ig befejezik. Vállalják, hogy a támogatással legalább két, teljes munkaidős munkavállaló számára létesítenek munkahelyet és a már meglévő és újonnan felvett dolgozókat a beruházás befejezése után még legalább két évig foglalkoztatják és a létrehozott beruházást legalább három évig működtetik. A támogatás keretében új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, valamint új létesítmények építésének költségei számolhatóak el. Munkavállalónként 1,5M Ft az alap és 3M Ft lehet maximum új munkahelyenként a támogatás mértéke. Az összeg akkor emelkedik, ha az új munkahelyen a cég nyilvántartott álláskeresőt, vagy roma munkavállalót alkalmaz. Szintén növelheti az elnyert összeget, ha a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, illetve szabad vállalkozási zónában működik. Bővebb információ: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/palyazati-felhivas-a-mikro-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremto-beruhazasainak-tamogatasara-kodjel-nfa-2014-kkv