Ezt a juttatást kérd munkáltatódtól!

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 09.)

Munkáltató évek óta adhat adómentes lakáscélú támogatást munkavállalójának. A jelentős összegű, 5M Ft összegig, de maximum a teljes építési költség 30%-ig terjedő támogatást, ed-dig, csak lakás vásárlására, építésére, bővítésére és korszerűsítésére lehetett felhasználni. 2014. évtől a törvényi feltételek megléte esetén, hitelintézeten keresztül a lakáscélú hitel törlesztő részletét is támogathatja a munkáltató. Fontos azonban arra figyelni, hogy a lakáscélú támogatás adómentességéhez speciális feltételek (pl. 12/2001. kormány rendelet szerinti méltányolható lakásigény szükséges) valamint a törvény előírja az igazoló dokumentumok meglétét is (pl. hitelintézettel-munkáltatóval fennálló hitelszerződés, hitel törlesztését igazoló okirat).

 

Olvasson tovább

Pályázati lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásának támogatására

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 09.)

Pályázaton azon cégek vehetnek részt, melyek a támogatást igénylő beruházást még nem kezdték el, de azt november 30-ig befejezik. Vállalják, hogy a támogatással legalább két, teljes munkaidős munkavállaló számára létesítenek munkahelyet és a már meglévő és újonnan felvett dolgozókat a beruházás befejezése után még legalább két évig foglalkoztatják és a létrehozott beruházást legalább három évig működtetik. A támogatás keretében új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, valamint új létesítmények építésének költségei számolhatóak el. Munkavállalónként 1,5M Ft az alap és 3M Ft lehet maximum új munkahelyenként a támogatás mértéke. Az összeg akkor emelkedik, ha az új munkahelyen a cég nyilvántartott álláskeresőt, vagy roma munkavállalót alkalmaz. Szintén növelheti az elnyert összeget, ha a vállalkozás hátrányos helyzetű térségben, illetve szabad vállalkozási zónában működik. Bővebb információ: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/palyazati-felhivas-a-mikro-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremto-beruhazasainak-tamogatasara-kodjel-nfa-2014-kkv

MINIMÁLBÉR 2014

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 07.)

Teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló észére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege: Havibér esetén: 101.500 Ft, Hetibér esetén: 23.360 Ft, Napibér esetén: 4.670 Ft, Órabér esetén: 584 Ft. Legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma: Havibér esetén: 118.000 Ft, Hetibér esetén: 27.160 Ft, Napibér esetén: 5.430 Ft, Órabér esetén: 679 Ft.

VISSZAVONT ENGEDÉLYŰ PÉNZTÁRGÉPEK

(Utolsó frissítés: 2014. 01. 24.)

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal ( MKEH) Metrológiai Hatósága 2014. január 23-i döntéseiben az alábbi pénztárgépek forgalmazási engedélyét igazságügyi szakértő bevonásával lefolytatott vizsgálat alapján visszavonta: · az Alt Cash Kft. (1141 Budapest, Fogarasi út 195-197.) A017 számon engedélyezettSAM4S NR-300 ONLINE · a Japán Cash Company Kft (1089 Budapest, Orczy tér 4/C.) A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE A döntéseket megalapozó vizsgálat kimutatta, hogy az érintett pénztárgépek - a beépített AEE funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt - lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók. Ezen időponttól a visszavont pénztárgéppel nyugta nem adható ki, az elszámolásra nem alkalmas, ha be van üzemelve akkor vállalkozóknak más pénztárgépet kell megrendelnie a NAV oldalán!

Díjmentes készpénzfelvétel

(Utolsó frissítés: 2013. 12. 05.)

Bankszámlával rendelkező ügyfeleknek nyilatkozatban szükséges jelezni számlavezető bankjuk fiókjaiban vagy internetbankjukon keresztül, hogy melyik számlájukkal szeretnék igénybe venni a havi két, legfeljebb 150.000 forintig terjedő díjmentes készpénzfelvételt. E nyilatkozat megtételére első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz a díjmentes készpénzfelvételre. Bővebb információ számlavezető bankjuk honlapján érhető el! 

Tájékoztatás visszavont engedélyű pénztárgépekkel kapcsolatos lehetőségekről

(Utolsó frissítés: 2014. 02. 04.)

Az NGM úgy döntött, hogy a pénztárgép cserében az Alt Cash károsultak előleg befizetését átvállalja, ezen követelésüket az érintettek az államra engedményezhetik. A károsultaknak ezen döntésüket az ügyfélkapun kell jelezniük, viszont ezen bejelentést még nem tehetik meg, a bejelentő felület kialakítása tart. Az érintettek a visszavont forgalmi engedélyű pénztárgépekre leadott megrendeléshez felhasznált üzembe helyezési kóddal tudnak új, érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező pénztárgépre megrendelést leadni.