TÉVESEN JELENT MEG A MÉDIÁBAN, HOGY NEM KÖTELEZŐ A CÉGKAPU

(Utolsó frissítés: 2018. 01. 02.)

könyvelés TÉVESEN JELENT MEG A MÉDIÁBAN, HOGY NEM KÖTELEZŐ A CÉGKAPU

Téves a hírekben az-az információ, hogy nem kell cégkaput használni a cégeknek 2018. január elsejétől. A félreértés abból adódhatott, hogy a NAV év végén azt jelezte, hogy mivel még sokan nem készültek fel a cégkapu használatára, így párhuzamosan a cégkapuval, az eddig megszokott ügyfélkapun keresztül is lehet még velük kommunikálni. Ám ez a türelem csak egy évig szól, 2019. január 1-től csakis a Cégkapu használata maradhat a NAV felé is.

Egyebekben minden marad a régiben, azaz minden törvényben megnevezett hivatal 2018. január 1-től a Cégkaput fogja használni, így érdemes minden nap sűrű pillantásokat vetni a cégkapura.

 

Olvasson tovább

ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

(Utolsó frissítés: 2018. 01. 08.)

könyvelés ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

Hatályba lépett az új Adózás Rendjéről Szóló törvény, melyben sok változás lépett életbe a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban, érintve magánszemélyeket, munkáltatókat, őstermelőket, egyéni vállalkozókat.

Irodánk nyitva tartása az ünnepek alatt

(Utolsó frissítés: 2017. 12. 19.)

könyvelés Irodánk nyitva tartása az ünnepek alatt

Szeretetteljes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk! Irodánk 2017. december 22. (péntek) - 2018. január 01. (hétfő) között zárva tart. Első munkanapunk január 2-a, kedd.

ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 01.)

könyvelés ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

Mióta a NAV készíti el többségében a jövedelemadó bevallásokat, azóta drasztikusan csökkentek a civileknek felajánlott 1%-ok, hiszen azóta külön eljárásként lehet a felajánlást megtenni.

KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 14.)

könyvelés KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

Január 1-től minden gazdasági társaságnak be kellett jelentenie a NAV felé a külföldön vezetett számla számát, a pénzintézet nevét, a számla megnyitásának és lezárásának napját.

ÚJABB ADÓNEM JANUÁRTÓL

(Utolsó frissítés: 2017. 11. 28.)

könyvelés ÚJABB ADÓNEM JANUÁRTÓL

Új adó, un. turizmusfejlesztési hozzájárulás bevezetéséről határozott még tavaly év végén az Országgyűlés. Az új közterhet 2018. január 1-jétől kellene fizetnie az étkezőhelyi vendéglátásban étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom után.