VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MÓDOSÍTÁSA

(Utolsó frissítés: 2021. 04. 23.)

könyvelés VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MÓDOSÍTÁSA
  • Szombattól (04.23.) a kijárási tilalom 23.00 – 05.00 óra közöttire módosul.
  • A vendéglátó üzlet teraszai, kerthelyiségei kinyithatnak, ott 05.00 - 21.30 óra között a vendégek maszk nélküli tartózkodása és a megrendelt étel, ital fogyasztása megengedett. Az üzlet vendégekkel érintkező munkatársai viszont kötelesek maszkot viselni.
  • A vendéglátó üzleten belül továbbra is az ott dolgozók tartózkodhatnak, ott étel-ital fogyasztása tilos. Az üzletben tartózkodni csak a megrendelt ételek kiadása, kiszállítása érdekében, valamint a vendéglátóhely mellékhelységének használata céljából megengedett. Az üzleten belül mindenkinek kötelező a maszk viselése, azt csak a hat éven aluliak és fogyatékkal élők mellőzhetik.
  • A munkahelyi éttermekre, büfére, a szálláshely éttermére, bárjára, amennyiben csak az ott elszállásoltakat szolgálják ki, a nevelési intézmények büféjére, menzájára, ha ott az intézmény dolgozóját, tanulóját szolgálják ki, az egészségügyi intézményben található éttermet, büfét a megszorítások nem érintik, de az általános szabályokat nekik is be kell tartani.
  • Az intézkedések betartásáról a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének, vezetőjének kell gondoskodnia. A szabályok be nem tartása miatt a vendéglátó hellyel szemben 100.000 – 1.000.000 forintig szabhatnak ki büntetést, de akár be is zárathatják azt. Vendéggel szemben 5.000 – 500.000 forintig terjedő pénzbírság szabható ki.
  • Év végéig a vendéglátó üzlet, használati hozzájárulás megfizetése nélkül, ingyenesen jogosult használni a közterületet.
  • Ebben a törvényben jelent még meg, hogy az év végéig szabad az átjárás a Széchenyi Kártya alszámlái között, azaz pl. a szálláshelyre kapott béren kívüli juttatást fel lehet használni meleg ételre, vagy kulturális, egészségügyi célokra is.
  • Április 19-től kinyithattak az iskolák alsó tagozatai, óvodák, a felnőttképzésben ettől az időponttól lehetséges a jelenléti oktatás, vizsgák megtartása.   

 

Olvasson tovább

KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 19.)

könyvelés KAMATMENTES 10 MILLIÓ – törölték a TEÁOR számokat

Immár tevékenységi körtől függetlenül igényelhető a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön azon cégeknek, amelyeknek 2020. évi árbevétele legalább 30%-al alacsonyabb volt az előző évinél.

Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

(Utolsó frissítés: 2021. 05. 25.)

könyvelés Ötmillió beoltott - újabb enyhítések

Május 23-tól vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, de azért maradtak kivételek.

VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2021. 06. 01.)

könyvelés VÁLLALKOZÁSOK MUNKAERŐ TÁMOGATÁSA

Június 1-től nem lehet igényelni a veszélyhelyzet miatti munkaerő támogatásokat. Helyette megoldást jelenthet a „Vállalkozások munkaerő támogatása” program.