VÉSZHELYZETI INTÉZKEDÉSEK

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 04.)

könyvelés VÉSZHELYZETI INTÉZKEDÉSEK

-Éjféltől rendkívüli jogrend lépett életbe.

-Éjfél és reggel 05 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén, szálláshelyén tartózkodni. Ettől csak munkavégzés, életvédelem megóvása, egészségkárosodással, súlyos kárral fenyegető helyzet elhárítása miatt lehet eltérni;

- Tilos olyan rendezvényt szervezni, tartani és azon tartózkodni, ahol nincs ülőhely és  lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújt zeneszolgáltatást;

- Az előadóművészet valamennyi ágába tartozó (pl. mozi, színház, tánc, zene) valamint a nem nemzetközi sportesemény az alábbiak szerint tartható meg: a nézők a páholyok kivételével, csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, úgy, hogy az egymás mögötti ülőhelyeket szabadon kell hagyni, lehetőleg betartva a 1,5 méteres távolságot. Ezt a távolságot a rendezvényen végig tartani kell mással szemben, pl. szünetben a büfében. Aki a szabályokat felszólítás ellenére sem tartja be, úgy azt a rendező eltávolítja a rendezvény helyszínéről.

- A múzeális intézmények, könyvtárak, közművelődési intézmények, közösségi színterek, kulturális intézmények látogathatóak, de csak a 1,5 méteres távolság megtartásával. Aki ezt a távolságot nem tartja be felszólításra sem, azt az üzemeltetőnek el kell távolítania az intézmény területéről.

- A szabályok betartását a rendőrség is ellenőrzi. Amennyiben vétenek a szabályok ellen, úgy figyelmeztethet, 100e – 1M forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy az intézményt bezárathatja, sportrendezvény esetén zártkapus mérkőzéseket rendelhet el.

- Tömegközlekedés esetén Budapesten és a megyei jogú városokban 07-09 és 15-19 óra között megvizsgálják hogyan lehetne a járatokat sűríteni, elkerülvén a tumultusokat.

- A veszélyhelyzet fennállása alatt parkolódíjat fizetni nem kell.

 

Olvasson tovább

TELJESÍTÉSI IGAZOLÁS ÉS SZÁMLÁZÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 02.)

könyvelés TELJESÍTÉSI IGAZOLÁS ÉS SZÁMLÁZÁS

Július 1-től tizenöt napról nyolc napra csökkent a számlakibocsátás határideje, viszont a számlát a teljesítés bekövetkeztétől számított nyolc napon belül ki kell kibocsátani.

BÉRTÁMOGATÁS NOVEMBER HÓNAPRA

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 17.)

könyvelés BÉRTÁMOGATÁS NOVEMBER HÓNAPRA

A Magyar Közlönyben kihirdetésre került veszélyhelyzet ideje alatti egyik gazdaságvédelmi intézkedés az egyes gazdasági ágazatokban igényelhető bértámogatás.

MEGHOSSZABBÍTOTT HITELMORATÓRIUM

(Utolsó frissítés: 2020. 10. 27.)

könyvelés MEGHOSSZABBÍTOTT HITELMORATÓRIUM

Elfogadta az Országgyűlés az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló törvényjavaslatot.

VÉDETT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 24.)

könyvelés VÉDETT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

Mától az idősek bármikor vásárolhatnak, de van nekik egy idősáv is fenntartva, amikor csakis ők lehetnek az üzletben.