VÉDETT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 24.)

könyvelés VÉDETT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

Hétfőtől – péntekig 9-11 óra között, szombaton és vasárnap 8-10 óra között csak a 65. évet betöltött személy és az ott dolgozó tartózkodhat:

- napi fogyasztási cikket árusító élelmiszerüzletben,

- napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb üzletben (illatszer, drogériai termék, háztartási tisztítószer, vegyi áru, higiéniai papírterméket árusító drogéria),

- gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, gyógyszertárban.

Az idősávon kívül is, bármely időpontban látogathatja a 65. életévet betöltött személy az üzleteket.

 

Olvasson tovább

LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 12. 02.)

könyvelés LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS

Január 1-től igényelhető a lakás-felújítási támogatás. A számítása nem egyszerű, nagyon oda kell figyelni rá, hogy nem a felújítás összegének fele jár vissza, hanem a támogatás összegében az anyagköltség és a munkadíj arányának kell 50%-50%-nak lennie, aminek sokan áldozatául fognak esni.

BÉRTÁMOGATÁS NOVEMBER HÓNAPRA

(Utolsó frissítés: 2020. 11. 17.)

könyvelés BÉRTÁMOGATÁS NOVEMBER HÓNAPRA

A Magyar Közlönyben kihirdetésre került veszélyhelyzet ideje alatti egyik gazdaságvédelmi intézkedés az egyes gazdasági ágazatokban igényelhető bértámogatás.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA

(Utolsó frissítés: 2020. 12. 10.)

könyvelés ELEKTRONIKUS FIZETÉSI LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA

2021. január 1-jétől a pénztárgéphasználatra kötelezett kereskedőknek biztosítaniuk kell az elektronikus fizetés lehetőségét, mégpedig úgy, hogy annak folyamatosan rendelkezésre kell állnia, nem játszik januártól a „most pont rossz a bankkártya terminál, csak készpénzzel lehet fizetni” elutasítás.

JÖVŐRE MINDEN SZÁMLÁT LÁT A NAV

(Utolsó frissítés: 2020. 12. 17.)

könyvelés JÖVŐRE MINDEN SZÁMLÁT LÁT A NAV

2021. január 4-től változnak a kötelező számlaadat-szolgáltatásra vonatkozó szabályok: minden olyan számláról, módosító, érvénytelenítő számláról, amire az Áfa tv. számlázási szabályai alkalmazandóak, adatot kell szolgáltatni adóhatóság felé. Ez azt jelenti, hogy alapvetően minden belföldön teljesített ügyletről kiállított, kibocsátott számláról adatot kell szolgáltatni.