ÚJ ADÓHATÓSÁGI SZÁMLASZÁMOK

(Utolsó frissítés: 2020. 08. 10.)

könyvelés ÚJ ADÓHATÓSÁGI SZÁMLASZÁMOK

A júliusi bérek után, augusztus 12-ig már az új adónem számlaszámára kell utalni a járulékokat (az eddig a dolgozótól levont 10% nyugdíjjárulék, 7% egészségbiztosítás, 1,5% munkaerőpiaci hozzájárulás van összevonva egyben).

Akinek számfejése van, az átutalásoknál már az új adónemek számlaszámát kell figyelembe vennie és a banki átutalásokban a számlaszámokat átállítani.

NAV Társadalombiztosítási járulék magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számla 10032000-06055802
NAV Biztosítottaktól levont társadalombiztosítási járulék beszedési számla 10032000-06055819

 

Olvasson tovább

SZÁMLA ÉS NYUGTAADÁS EGYSZERRE?

(Utolsó frissítés: 2020. 07. 16.)

könyvelés SZÁMLA ÉS NYUGTAADÁS EGYSZERRE?

Megjelent adóhatóság tájékoztatója a pénztárgépre kötelezettek nyugta-számlaadás és adatszolgáltatásuk összefüggéséről. Bár többségében eddig a számlaadást nyugtaadás is kísérte, ezentúl ajánlott vagy csak nyugtát vagy csak számlát kiállítani az értékesítésről.

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉK VÁLTOZÁSA

(Utolsó frissítés: 2020. 09. 10.)

könyvelés EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉK VÁLTOZÁSA

Ha a belföldi magánszemély nem biztosított, és más jogcímen (pl. gyermekgondozási díjban részesülő, hajléktalan, felsőoktatási intézmény nappalis hallgatója, stb..) sem jogosult egészségügyi szolgáltatás igénybevételére, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

ITT A MINIMUM JÁRULÉKALAP

(Utolsó frissítés: 2020. 06. 24.)

könyvelés ITT A MINIMUM JÁRULÉKALAP

Július 1-től új fogalommal kell megbarátkoznia minden részmunkaidőben foglalkoztatottnak, mégpedig a minimum járulékalap bevezetésével.

FIZETÉS NÉLKÜLI SZABADSÁG – RENDES SZABADSÁG

(Utolsó frissítés: 2020. 10. 07.)

könyvelés FIZETÉS NÉLKÜLI SZABADSÁG – RENDES SZABADSÁG

Fizetés nélküli szabadság igénybevétele a legtöbb esetben a munkavállaló kérelmére, indokoltan, például gyermeknevelés céljából történik. Arra is lehetőség van azonban, hogy a felek közös megállapodásukban döntsenek fizetés nélküli szabadságról. A koronavírus okozta gazdasági nehézségekre sok munkáltató első reakciója a munkavállalók fizetés nélküli szabadságra való küldése volt.