ÚJABB TEVÉKENYSÉGI KÖRÖKRE TEJESZTETTÉK KI A KEDVEZMÉNYEKET

(Utolsó frissítés: 2020. 03. 30.)

A következő tevékenységekre is kiterjed a kedvezmény: 
– utazásközvetítés, utazásszervezés, egyéb foglalás (TEÁOR és TESZOR 79),
– fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 96.04) és
– belvízi személyszállítás (TEÁOR és TESZOR 50.30).

Mindez azt jelenti, hogy az említett tevékenységek esetén a kifizető alkalmazottai után, az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozás e jogállása alapján átmenetileg a már korábban kedvezményezett tevékenységi körűekhez hasonlóan mentesül a szocho-fizetési kötelezettség alól, az egyéni egészségbiztosítási járulékból pedig csak 4 százalékot, de legfeljebb a havi 7710 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell levonni és megfizetni.

 

Olvasson tovább

ÚJABB GAZDASÁGI MENTŐCSOMAG

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 07.)

könyvelés ÚJABB GAZDASÁGI MENTŐCSOMAG

Ma újabb lépéseket jelentettek be, melyek valamennyi gyógyírt jelenthetnek a járványveszély miatt leállt gazdaságra. A gyakorlatot látva, valószínűleg ma éjjel jelennek meg a bejelentett intézkedések pontos törvényszövegei a Magyar Közlönyben.

MEGJELENT A BÉRTÁMOGATÁS PONTOS SZÖVEGE

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 11.)

könyvelés MEGJELENT A BÉRTÁMOGATÁS PONTOS SZÖVEGE

Hajnalban megjelent a Magyar Közlöny 71. számában a 105/2020. kormányrendelet a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásáról. Tulajdonképpen egy pályázatot kell beadni a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat felé, amelyben igazolni kell, hogy alkalmazottai megtartása nemzetgazdasági érdek, be kell mutatnia rossz gazdasági körülményeit.

ISMÉT BŐVÜLT A KEDVEZMÉNYEZETTEK KÖRE

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 14.)

A 2020. április 10-ei Magyar Közlöny 71. számában megjelent 97/2020. kormányrendelet újabb tevékenységi körökre terjeszti ki a tb-közterhek fizetési mentességét, kedvezményét, katások mentességét. Már nehéz követni, így összeszedtük, hogy kikre vonatkozik a kedvezmény.