Adóhatóság 2021-es ellenőrzési terve

(Utolsó frissítés: 2021. 02. 09.)

könyvelés Adóhatóság 2021-es ellenőrzési terve

Közlésük szerint, a NAV az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrésére, továbbá adatvagyona széleskörű felhasználásával a jelentős költségvetési kockázatot hordozó adózók, tevékenységi körök ellenőrzésére, valamint a célzott kockázatelemzésen alapuló ellenőrzésekre koncentrál.

Kiemelt figyelmet fordít az építőiparra, a számítástechnikai termékek kereskedelmére, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelemre, a zöldség- és gyümölcskereskedelemre, az e-kereskedelemre, valamint az „adózatlan” jövedéki termékekre.

A bújtatott foglalkoztatás feltárására idén továbbra is kiemelten vizsgálja a NAV a KATÁT választó adózókat és foglalkoztatókat.

A NAV támogató eljárásokat végez a 2020. évi adatok alapján a foglalkoztatotti bejelentések és a járulékbevallások közti (T1041-08-as bevallás) eltéréssel rendelkező adózóknál, továbbá a nemzetközi információcsere-adatok szerint adókötelezettségüket nem teljesítő adózók körében.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban továbbra is elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

 

Olvasson tovább

LEZÁRÁSI INTÉZKEDÉSEK

(Utolsó frissítés: 2021. 03. 08.)

könyvelés LEZÁRÁSI INTÉZKEDÉSEK

Megjelent a 104/2021. kormányrendelet, amellyel a kormány bevezeti a március 8-tól, hétfőtől hatályba lépő intézkedéseket. A rendeletet reggel 5 óra és este 8 óra között kell alkalmazni (kijárási tilalmon kívül) és a rendelkezések nem terjednek ki a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatókra és a nagykereskedelmi tevékenységre.

NINCS KERESETKORLÁT A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNÉL

(Utolsó frissítés: 2021. 02. 02.)

könyvelés NINCS KERESETKORLÁT A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNÉL

Keresetkorlát nélkül dolgozhatnak 2021. január 1-től a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő emberek, miután az Országgyűlés elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló törvényt.

MINIMÁLBÉR 2021

(Utolsó frissítés: 2021. 01. 30.)

könyvelés MINIMÁLBÉR 2021

Végre megszületett a megállapodás a 2021-nem érvényes minimálbérről. Mivel ezen minimálbér 2021.02.01-től érvényes, ezért nagyon oda kell rá figyelni, hogy melyik évi minimálbért, melyik időponttól kell alkalmazni.