NINCS KERESETKORLÁT A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNÉL

(Utolsó frissítés: 2021. 02. 02.)

könyvelés NINCS KERESETKORLÁT A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNÉL

Az elfogadott törvény hatályon kívül helyezte azon rendelkezéseket, melyek szerint meg kell szüntetni az ellátást, ha a rokkantsági, vagy rehabilitációs ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér másfélszeresét.

 

Olvasson tovább

MINIMÁLBÉR 2021

(Utolsó frissítés: 2021. 01. 30.)

könyvelés MINIMÁLBÉR 2021

Végre megszületett a megállapodás a 2021-nem érvényes minimálbérről. Mivel ezen minimálbér 2021.02.01-től érvényes, ezért nagyon oda kell rá figyelni, hogy melyik évi minimálbért, melyik időponttól kell alkalmazni.

LEZÁRÁSI INTÉZKEDÉSEK

(Utolsó frissítés: 2021. 03. 08.)

könyvelés LEZÁRÁSI INTÉZKEDÉSEK

Megjelent a 104/2021. kormányrendelet, amellyel a kormány bevezeti a március 8-tól, hétfőtől hatályba lépő intézkedéseket. A rendeletet reggel 5 óra és este 8 óra között kell alkalmazni (kijárási tilalmon kívül) és a rendelkezések nem terjednek ki a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatókra és a nagykereskedelmi tevékenységre.

JÖVŐRE MINDEN SZÁMLÁT LÁT A NAV

(Utolsó frissítés: 2020. 12. 17.)

könyvelés JÖVŐRE MINDEN SZÁMLÁT LÁT A NAV

2021. január 4-től változnak a kötelező számlaadat-szolgáltatásra vonatkozó szabályok: minden olyan számláról, módosító, érvénytelenítő számláról, amire az Áfa tv. számlázási szabályai alkalmazandóak, adatot kell szolgáltatni adóhatóság felé. Ez azt jelenti, hogy alapvetően minden belföldön teljesített ügyletről kiállított, kibocsátott számláról adatot kell szolgáltatni.