Elérhető Ügyfélkapun a Személyi jövedelemadó bevallás tervezet

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 21.)

könyvelés Elérhető Ügyfélkapun a Személyi jövedelemadó bevallás tervezet

Az ügyfélkapura belépve baloldalt, az „eSZJA Portál”-ra kattintva tekinthető meg, hogy mit készített el számunkra adóhatóság. Ugyan itt rendelkezhetünk adónk 1%-áról is elektronikus formában.

Május 20-ig tehetjük meg észrevételeinket a tervezettel kapcsolatban. Amennyiben nem kap tőlünk a NAV plusz információt, és nem is reagálunk a tervezettel kapcsolatban ezen időpontig, akkor elfogadottnak tekinti a NAV tervezetünket és ez fog minősülni az általunk benyújtott bevallásnak.

Fontos, hogy a tervezet csak a NAV számára látható adatokon alapul, azaz a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatásokat használta fel az adóhatóság a tervezet összeállításakor. Az önbevallásra épülő egyéb jövedelmek bevallása (pl. internetes kereskedelem, közösségi szolgáltatások pl. Airbnb, ingóság eladása, stb…) továbbra is lelkiismeretünkre van bízva.

 

Olvasson tovább

ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 28.)

könyvelés ADÓZATLAN VAGYON TISZTÁRA MOSÁSA UTÓLAGOS ADÓFIZETÉSSEL

Hét banknál (OTP, MKB, Erste, Raiffeisen, FHB, UniCreditet, Gránit Bank) lehet igénybe venni az új adóamnesztiát azoknak, akik kedvező adózási feltételek mellett haza szeretnék hozni vagyonukat. Ennek feltétele, hogy a személyi jövedelemadó alapjául szolgáló pénzösszeget 2017. június 30-áig befizetés vagy utalás alapján jóváírják.

MOSTANTÓL MUNKASZÜNETI NAP A NAGYPÉNTEK

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 08.)

könyvelés MOSTANTÓL MUNKASZÜNETI NAP A NAGYPÉNTEK

Idén már négynapos ünnep lesz a húsvét, a Parlament megszavazta, hogy a nagypéntek is munkaszüneti nap legyen, ennek apropóján érdemes áttekinteni, mikor, hogyan, milyen feltételekkel dolgozhat munkaszüneti napon.

ITT AZ ADÓTRAFFIPAX

(Utolsó frissítés: 2017. 03. 07.)

könyvelés ITT AZ ADÓTRAFFIPAX

Ezentúl rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket, megyére lebontva.

RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

(Utolsó frissítés: 2017. 05. 02.)

könyvelés RÉSZLETEKBEN IS MEGFIZETHETŐ AZ ADÓ

Sokan nem tudják, de magánszemély, ha a fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege nem több mint 200 ezer forint, kérhet pótlékmentes részletfizetést, mégpedig az SZJA-bevallásában.