EMELKEDETT AZ ALKALMI MUNKA LEHETSÉGES IDŐTARTAMA

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 29.)

könyvelés EMELKEDETT AZ ALKALMI MUNKA LEHETSÉGES IDŐTARTAMA

A 2020. április 17-től hatályos jogszabály alapján 2020. december 31-ig alkalmi és idénymunkára 120 nap/év helyett 180 nap/év alkalmazható a munkavállaló a növénytermesztési, erdőgazdálkodási, állattenyésztési, halászati, vadászati ágazatban. Ha a munkáltató és a munkavállaló több alkalommal létesít munkaviszonyt idénymunkára, vagy idénymunkára és alkalmi munkára, akkor ezeknek a munkaviszonyoknak az együttes időtartama a naptári évben nem haladhatja meg a 180 napot.

Az alkalmi munka határideje viszont mindenkire egységesen december 31-ig, 15 nap/hó helyett 20 nap/hó lett, természetesen nem ideértve a mezőgazdasági idénymunkát, amelyre nem vonatkozik a 15 napos megkötés.

 

Olvasson tovább

KATÁS VÁLTOZÁSOK

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 06.)

könyvelés KATÁS VÁLTOZÁSOK

A koronavírus kapcsán előállt veszélyhelyzetben több olyan kormányrendelet született, amely a kisadózó vállalkozásokat érinti. A legutóbbi változás kedvezményt nyújt a társadalombiztosítási kötelezettségvállalásaik teljesítése terén a kisadózóknak.

Munkáltatói kölcsön szabálya

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 27.)

könyvelés Munkáltatói kölcsön szabálya

Járványhelyzet miatt, a kieső jövedelem ideiglenes pótlására, megoldás lehet a munkavállaló számára nyújtott munkáltatói kölcsön.

ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

(Utolsó frissítés: 2020. 05. 19.)

könyvelés ITT A MUNKAHELYTEREMTŐ BÉRTÁMOGATÁS

A munkaadók vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama 6 hónap lehet, további 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft lehet havonta.