KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 28.)

könyvelés KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

A kölcsön összege 1M-25M Ft lehet saját forrás nélkül, kamata 0%, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési

díj nincs, egyéb költségként csak harmadik felet érintő költség merülhet fel, pl. közjegyzői, értékbecslői. A futamidő a szerződés megkötésétől számított max. 60 hónap lehet. A törlesztés havonta, egyenlő részletben történhet.

A hitelprogramot kezdő vállalkozások nem vehetik igénybe, rendelkezni kell legalább két lezárt üzleti évvel, amelyek nem lehetnek negatívak.

Az elszámolható költségek köre az alábbiak: készlet és nyersanyag beszerzése, egyéb termeléshez szükséges költségek, igénybe vett szolgáltatások költségei, munkaerő költségei, közüzemi díjnak minősülő rezsiköltségek.

Hitelkérelmek 2022. június 27. és 2022. szeptember 30. között benyújthatóak az MFB hitelpontokon, bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/jra-elrhet-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-technolgiai-korszerstse-cl-hitelprogram-cm-ginop-835-18-kdszm-felhvs-b-hitelclja

 

Olvasson tovább

ITT AZ ÚJABB SOK(K)

(Utolsó frissítés: 2022. 07. 30.)

könyvelés ITT AZ ÚJABB SOK(K)

A kisvállalkozások számára újabb megszorítást jelentettek ma reggel be, az adóemelések, a cégautóadó megduplázása, a villamosenergia megduplázása és a gázár hétszeresére emelése után újra itt a következő pofon. Ma déltől (2022.07.30 12:00) a céges járművek számára megszűnt az üzemanyag kedvezményes ára.

MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 20.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

A pénteki Kormányinfón jelentette be a kormány, hogy fogyasztási korlát mellett a kkv-kon belül, csak a mikrovállalkozások maradhatnak az alacsonyabb energiaárak körében.

ENERGIA KÖLTSÉGTÁMOGATÁSA FELDOLGOZÓIPAR SZÁMÁRA

(Utolsó frissítés: 2022. 10. 03.)

könyvelés ENERGIA KÖLTSÉGTÁMOGATÁSA FELDOLGOZÓIPAR SZÁMÁRA

Megjelent a feldolgozóipari kkv-k energiatámogatási programjának pályázati felhívása, a pályázatra október 20-ától lehet regisztrálni. A cégek október, november és december havi áram- és gázköltségnövekményének felét vállalhatja át az állam, viszont a támogatott cégeknek vállalni kell, hogy létszámuk nem csökken 10%-nál nagyobb mértékben, és energiaköltség-csökkentő beruházást is végre kell hajtaniuk.

DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

A 16-25 év közötti diákok nyári foglalkoztatásának támogatására nyílik lehetőség vállalkozások részére.

TURIZMUST SEGÍTŐ INTÉZKEDÉSEK

(Utolsó frissítés: 2022. 11. 23.)

könyvelés TURIZMUST SEGÍTŐ INTÉZKEDÉSEK

Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására, nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni, megszüntetik a SZÉP kártya zsebeket, 24 hónapos munkaidőkeretet lehet alkalmazni a turizmusban. Az ágazat szereplőinek nem kell megállapítaniuk, megfizetniük és bevallaniuk az árbevételük 4 %-át kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között. Aki már befizette a hozzájárulást az Adóhatóságtól kérheti a visszafizetését.