KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 28.)

könyvelés KISVÁLLALKOZÁSOK LIKVIDITÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE

A kölcsön összege 1M-25M Ft lehet saját forrás nélkül, kamata 0%, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési

díj nincs, egyéb költségként csak harmadik felet érintő költség merülhet fel, pl. közjegyzői, értékbecslői. A futamidő a szerződés megkötésétől számított max. 60 hónap lehet. A törlesztés havonta, egyenlő részletben történhet.

A hitelprogramot kezdő vállalkozások nem vehetik igénybe, rendelkezni kell legalább két lezárt üzleti évvel, amelyek nem lehetnek negatívak.

Az elszámolható költségek köre az alábbiak: készlet és nyersanyag beszerzése, egyéb termeléshez szükséges költségek, igénybe vett szolgáltatások költségei, munkaerő költségei, közüzemi díjnak minősülő rezsiköltségek.

Hitelkérelmek 2022. június 27. és 2022. szeptember 30. között benyújthatóak az MFB hitelpontokon, bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/jra-elrhet-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-technolgiai-korszerstse-cl-hitelprogram-cm-ginop-835-18-kdszm-felhvs-b-hitelclja

 

Olvasson tovább

ITT AZ ÚJABB SOK(K)

(Utolsó frissítés: 2022. 07. 30.)

könyvelés ITT AZ ÚJABB SOK(K)

A kisvállalkozások számára újabb megszorítást jelentettek ma reggel be, az adóemelések, a cégautóadó megduplázása, a villamosenergia megduplázása és a gázár hétszeresére emelése után újra itt a következő pofon. Ma déltől (2022.07.30 12:00) a céges járművek számára megszűnt az üzemanyag kedvezményes ára.

MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 20.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK REZSICSÖKKENTÉSÉNEK RÉSZLETEI

A pénteki Kormányinfón jelentette be a kormány, hogy fogyasztási korlát mellett a kkv-kon belül, csak a mikrovállalkozások maradhatnak az alacsonyabb energiaárak körében.

DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés DIÁKMUNKA TÁMOGATÁSA

A 16-25 év közötti diákok nyári foglalkoztatásának támogatására nyílik lehetőség vállalkozások részére.

MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

(Utolsó frissítés: 2022. 06. 16.)

könyvelés MEGJÖTTEK AZ ELSŐ MEGSZORÍTÁSOK: DUPLÁZÓDIK A CÉGAUTÓADÓ, AZ ALKALMI MUNKA TERHE

Szombat este jelentek meg a költségvetés rendbetételét lehetővé tevő szabályok, a kormány különadót vet ki a pénzintézetekre, biztosítókra, gyógyszerforgalmazókra, távközlési cégekre, MOL-ra, pótadót a kiskereskedelemre, emelik a jövedéki adót, a népegészségügyi termékadót, nő és ki is bővül a tranzakciós illeték, bevezetik a légitársaságok különadóját. Nyilván, ahogy az előző években, úgy most is az várható, hogy ezen terhek nagy részét a magánszemély fogja megfizetni.

ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

(Utolsó frissítés: 2022. 05. 27.)

könyvelés ÍGY VÁSÁROLHATSZ HATÓSÁGI ÁRAS ÜZEMANYAGOT

Megjelentek a megszorításokról szóló rendeletek, melynek egyik része az üzemanyag turizmus visszaszorításáról szól, péntektől csak magyar rendszámú autóba lehet alacsonyabb áru üzemanyagot tankolni.