MEGJELENTEK A BÉRTÁMOGATÁS NYOMTATVÁNYAI

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 16.)

A nyomtatványokat e-papíron keresztül kell beküldeni a Kormányhivatal számára. Természetesen előfeltétele az elaktronikus kapcsolattartásnak, hogy a cég képviselőjének legyen Cégkapus regisztrációja, a cégnek pedig elektronikus elérhetősége, amely be is van jegyezve.

Témacsoport:kormányhivatali ügyek,
Ügytipus: Foglalkoztatási támogatások, közfoglalkoztatás és egyéb állami foglalkoztatási feladatok,
Címzett: Illetékes kormányhivatal (pl. Nyíregyházi Járási Hivatal)

https://nfsz.munka.hu/Allaskereso…/Lapok/ak_tamogatasok.aspx

 

Olvasson tovább

KISKERESKEDELMI KÜLÖNADÓ

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 20.)

könyvelés KISKERESKEDELMI KÜLÖNADÓ

A Kormány április 14-én kihirdetett rendelete alapján 2020. május 1-jén lép hatályba a Járványügyi Alap feltöltését szolgáló, kiskereskedelmet sújtó különadó, a bankokra vonatkozó különadó mellett. Gyakorlatilag a korábbról ismert bolti kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozó adókötelezettség éled újjá a veszélyhelyzet idejére.

ÍGY VÁLTOZTAK A FOGLALKOZTATÁS SZABÁLYAI

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 14.)

könyvelés ÍGY VÁLTOZTAK A FOGLALKOZTATÁS SZABÁLYAI

A veszélyhelyzet időtartama alatt, április 11-étől átmenetileg változik a munka törvénykönyve a 104/2020. kormányrendelet szerint.

ITT AZ NHP HAJRÁ

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 21.)

könyvelés ITT AZ NHP HAJRÁ

Elindította Növekedési Hitelprogramját az MNB 1500 milliárd forintos keretösszeggel NHP Hajrá néven. A program fix kamatozású, legfeljebb 2,5%-os kamattal rendelkező kölcsönt vagy pénzügyi lízingforrást biztosít a kis- és középvállalkozások részére, ezzel az egyik legkedvezőbb elérhető konstrukció lesz a piacon a cégek számára, különösen, amíg a kormány által ígért új, kamattámogatott hitelprogramok el nem indulnak.

ISMÉT BŐVÜLT A KEDVEZMÉNYEZETTEK KÖRE

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 14.)

A 2020. április 10-ei Magyar Közlöny 71. számában megjelent 97/2020. kormányrendelet újabb tevékenységi körökre terjeszti ki a tb-közterhek fizetési mentességét, kedvezményét, katások mentességét. Már nehéz követni, így összeszedtük, hogy kikre vonatkozik a kedvezmény.

MÓDOSÍTOTTAK A BÉRTÁMOGATÁSON

(Utolsó frissítés: 2020. 04. 22.)

könyvelés MÓDOSÍTOTTAK A BÉRTÁMOGATÁSON

Tegnap éjjel megjelent a bértámogatás módosítása. Legfontosabb mozzanata, hogy most már azoknak is jár támogatás, akik 75%-al csökkentik a munkaidőt, azaz pl. napi 8 óráról napi 2 órára, és ilyenkor nem kötelező a fejlesztési idő alkalmazása sem.