MIKROVÁLLALKOZÁSOK IS ÉLHETNEK A REZSICSÖKKENTÉSSEL

(Utolsó frissítés: 2021. 12. 07.)

könyvelés MIKROVÁLLALKOZÁSOK IS ÉLHETNEK A REZSICSÖKKENTÉSSEL

A szerződés határozott idejű és max. 2022. június 30. napjáig terjedhet, utána vissza kell térniük a vállalkozásoknak a versenypiacra.

Aki a szabályokat megkerülve köt egyetemes szolgáltatási szerződést, és ez ki is derül, komoly büntetésre számíthat, a vételezett energiát az aktuális piaci ár kétszeresén, de minimum az egyetemes szolgáltatásban érvényes ár ötszörösén kell megfizetnie.

A lakossági áram ára most adókkal, energia és rendszerhasználati díjakkal nagyjából 38 forint/kWh, míg a nem lakossági ár valahol 70 Ft körül van. Azoknak a mikrovállalkozásoknak, amelyek megfelelnek a feltételeknek és élnek is az átmeneti enyhítés lehetőségével, szintén a kedvezőbb lakossági díjat kell fizetniük.

A rendelet 2021. december 5-től hatályos.

 

Olvasson tovább

ELMULASZTOTTAD VISSZAKÉRNI ÉV VÉGÉIG AZ SZJA-T?

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 07.)

könyvelés ELMULASZTOTTAD VISSZAKÉRNI ÉV VÉGÉIG AZ SZJA-T?

Minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében a tételes adó negyede.

EZ ÉVBEN IS IGÉNYBE VEHETŐ ADÓKÖNNYÍTÉSEK

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 18.)

könyvelés EZ ÉVBEN IS IGÉNYBE VEHETŐ ADÓKÖNNYÍTÉSEK

A vállalkozások 2022-ben is élhetnek a már tavaly megismert adókönnyítéssel, illetve adómérsékléssel. A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályok meghosszabbításáról szóló törvény 2022. június 30-ig engedélyezi a rendkívüli adókönnyítési lehetőségek igénybevételét. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalkozások számára, függetlenül attól, hogy tavaly éltek-e a könnyítésekkel vagy sem, ez évben ismét lehetővé válik azok egyszeri, és csakis egyszeri alkalmazása.

25 ÉV ALATTIAK SZJA MENTESSÉGE

(Utolsó frissítés: 2022. 01. 24.)

könyvelés 25 ÉV ALATTIAK SZJA MENTESSÉGE

Januártól a 25. életévét be nem töltött magánszemélyek nettó jövedelme megnő, bizonyos értékhatár alatt nem lesz jövedelemadó fizetési kötelezettségük.