PÉNZTÁRGÉP FELÜLVIZSGÁLATA

(Utolsó frissítés: 2016. 11. 07.)

könyvelés PÉNZTÁRGÉP FELÜLVIZSGÁLATA

Mivel az elektronikus pénztárgépekről lát mindent a NAV (pl. mikor helyezték üzembe) valamint a szervizeknek jelentési kötelezettsége van Adóhatóság felé, így a NAV értesül a mulasztásról és ellenőrzést indít el, hogy tisztázza miért maradt el a felülvizsgálat. 

Több visszajelzést is kaptunk, hogy akiknél elmaradt a felülvizsgálat feledékenységből, jelentkezett a NAV és bírság kiszabása mellett emlékeztette adózót, hogy milyen kötelezettségei vannak.

Ne feledd el pénztárgépedet 365 naponta felülvizsgáltatni!

 

Olvasson tovább

KAMERARENDSZER SZABÁLYOSAN

(Utolsó frissítés: 2016. 11. 15.)

könyvelés KAMERARENDSZER SZABÁLYOSAN

Egyre elterjedtebb a kamerarendszerek kiépítése a munkáltató vagyona, illetve az élet-testi épség megóvása érdekében.

ITT AZ ÉV VÉGE, MI LESZ A KI NEM VETT SZABADSÁGGAL?

(Utolsó frissítés: 2016. 11. 03.)

könyvelés ITT AZ ÉV VÉGE, MI LESZ A KI NEM VETT SZABADSÁGGAL?

A szabadság alap és pótszabadságból (életkor, illetve gyerekek után járó) áll. A főszabály, hogy a szabadságot abban a naptári évben kell kivenni és kiadni, amelyben erre a munkavállaló jogosultságot szerzett.

KINÉL KOPOGTATHAT BE A NAV AZ ÜNNEPEK ELŐTT?

(Utolsó frissítés: 2016. 11. 28.)

könyvelés KINÉL KOPOGTATHAT BE A NAV AZ ÜNNEPEK ELŐTT?

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB BANKVÁLTÁS OKTÓBERTŐL

(Utolsó frissítés: 2016. 10. 26.)

könyvelés EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB BANKVÁLTÁS OKTÓBERTŐL

Október 29-től egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás, hatályba lép ugyanis az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.

EKÁER KÖNNYÍTÉS AZ ENGEDÉLYEZETT GAZDÁLKODÓKNAK (AEO)

(Utolsó frissítés: 2016. 10. 19.)

könyvelés EKÁER KÖNNYÍTÉS AZ ENGEDÉLYEZETT GAZDÁLKODÓKNAK (AEO)

2016. október 13-tól az Ekáer rendelet lehetővé teszi, hogy az un. engedélyezett gazdálkodó (AEO) egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor, több adatot nem kell kitölteni.