ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 01.)

könyvelés ROSSZ NAPOK JÖNNEK AZ 1%-OT VÁRÓ KEDVEZMÉNYEZETTEKRE

Mit tehetünk, ha mégis élni akarunk az 1%-os adónkkal? A legfontosabb, ami nem változott, hogy a rendelkezést május 22-ig lehet megtenni. Azaz az ezután benyújtott határidő jogvesztő, még igazolás útján sem lehet élni vele.

A rendelkezések megtehetőek:

  • NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) és a www.magyarorszag.hu oldalról elérhető, web alapú kitöltő, ellenőrző programmal (WEBNYK);
  • a NAV által postán, vagy elektronikusan eljuttatott rendelkező nyilatkozatot lezárt postai borítékban, személyesen vagy postán eljuttatva a NAV-hoz;
  • a 17SZJA jelű bevallásban, azzal együtt benyújtva;
  • a NAV honlapján közzétett nyomtatványkitöltő (ÁNYK) segítségével kitöltött 17EGYSZA nyomtatvány kinyomtatva, borítékban, személyesen, vagy postán illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton eljuttatva a NAV-hoz.

 

Olvasson tovább

KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

(Utolsó frissítés: 2018. 02. 14.)

könyvelés KÜLFÖLDI BANKSZÁMLA BEJELENTÉSE

Január 1-től minden gazdasági társaságnak be kellett jelentenie a NAV felé a külföldön vezetett számla számát, a pénzintézet nevét, a számla megnyitásának és lezárásának napját.

ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

(Utolsó frissítés: 2018. 01. 08.)

könyvelés ÍGY VÁLTOZNAK AZ SZJA BEVALLÁS SZABÁLYAI 2018-BAN

Hatályba lépett az új Adózás Rendjéről Szóló törvény, melyben sok változás lépett életbe a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban, érintve magánszemélyeket, munkáltatókat, őstermelőket, egyéni vállalkozókat.

MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 14.)

könyvelés MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében

Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 20.)

könyvelés Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.