CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 27.)

könyvelés CSAK CÉGKAPUN KERESZTÜL LEHET MÉRLEGET BEKÜLDENI!

Kétféle megoldás merülhet fel:

  1. Mivel a beszámolókat szinte kivétel nélkül a könyvelők teszik közzé, és a bevallásokat is ők küldik a NAV felé, így már réges-régen ügykezelői felvételüknek meg kellett volna történnie. Ezzel az a gond, hogy mint ügykezelő, a könyvelő a cég minden hivatalos levelére rálát, így olyan dolgokra is amelyek nem tartoznak rá, hiszen januártól minden hivatalos irat a cégkapura érkezik. Ígéret van a leválasztásra, hogy egy ügykezelő csak a kiválasztott hivatal (pl. NAV) leveleit lássa.
  2. Másik megoldás -sokan ezt választják, nem fáradva meghatalmazással- hogy a könyvelőnek átadják saját kódjukat, amelyet a könyvelő sajátjaként használ, megágyazva egy esetleges nézeteltérésnél a vitáknak.

Mindegy melyik megoldást választjuk, de sietni kell, mert jellemzően május a mérlegküldések időszaka, így addigra valamilyen formában el kell juttatni a mérleget a Céginformációs Szolgálat részére.

A mérleg közzé nem tételének súlyos következményei lehetnek, hiszen a bírságokon túl, a Cégbíróság végső esetben kényszertörli azt a céget, amely nem tesz eleget kötelezettségének.

 

Olvasson tovább

TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

(Utolsó frissítés: 2018. 04. 24.)

könyvelés TUDTAD, HOGY VAN EGYÉNI TB-NYUGDÍJ SZÁMLÁD?

Sokszor felmerülhet a kérdés, különösen év elején az adóigazolások kézhezvételekor, hogyan lehetne megtudni, vajon rendben van-e társadalombiztosítási jogviszonyunk, a kifizetett munkabér, illetmény után mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk, mennyi szolgálati évet szereztünk?

Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 20.)

könyvelés Ennyi ADÓkedvezmény jár bizonyos betegségek után

Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Adatszolgáltatás július 1-től

(Utolsó frissítés: 2018. 06. 20.)

könyvelés Adatszolgáltatás július 1-től

2018. július elsejétől számla kiállítása esetén a NAV felé adatot kell szolgáltatni. Az adatszolgáltatási kötelezettség főszabály szerint a belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított olyan számlákra terjed ki, amelyekben 100 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított áfa van.

MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

(Utolsó frissítés: 2018. 03. 14.)

könyvelés MÁR ELÉRHETŐEK AZ SZJA ADÓBEVALLÁS TERVEZETEK

Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében