ISKOLAKEZDÉS, TÁMOGATÁS AZ IDÉN IS

(Utolsó frissítés: 2019. 09. 03.)

könyvelés ISKOLAKEZDÉS, TÁMOGATÁS AZ IDÉN IS

Ebben az évben a következő formákban támogathatja a munkáltató az iskolakezdést:

  • Sokan elfelejtik az Önsegélyező pénztárakban rejlő lehetőségeket. A célzott támogatásra befizetett összeg (akár iskolakezdési támogatásra) is igénybe vehető;
  • A munkáltató csekély értékű (idén maximum bruttó 14 900 forint) ajándék címén, egyszeri alkalommal - utalvány formájában - juttat iskolakezdési támogatást a munkavállalónak, illetve megfelelő nyilvántartási folyamat mellett akár a házastársának is. Ebben a formában mindkét szülő jogosult lehet a támogatásra, ugyanazon gyermek(ek) után is, ha mindkét szülő munkáltatója - akár különböző, akár azonos - szeretné ezt a juttatást biztosítani;
  • Nem esik el a szülő az iskolakezdési támogatástól, ha a munkáltató arányosan megemeli a munkavállaló bérét, vagy egyszeri pénzbeli "bónuszt" épít be a juttatási rendszerébe;
  • A munkáltató tetszőleges értékű utalvány formájában biztosít iskolakezdési támogatást a munkavállalónak, és annak nettó összegét "felbruttósítva" kezeli a dolgozó havi bérszámfejtésében. Fontos, hogy a korábban érvényben lévő felső összeghatárt a jogszabályi változások eltörölték, így ez a juttatás - a korábbinál magasabb adóterhelés mellett - tetszőleges összegben adható.

 

Olvasson tovább

KÁRTYÁVAL FIZETSZ? – ITT A TÖBBSZINTŰ AZONOSÍTÁS

(Utolsó frissítés: 2019. 09. 10.)

könyvelés KÁRTYÁVAL FIZETSZ? – ITT A TÖBBSZINTŰ AZONOSÍTÁS

Szeptember 14-től megváltozik a kártyás fizetés, illetve az online vásárlás, ezen időponttól az e-kereskedelemben , illetve az online fizetési tranzakciók során dupla azonosításra tér át a pénzügyi rendszer.

VÁLTOZIK AZ ONLINE-SZÁMLA BEKÜLDÉS!

(Utolsó frissítés: 2019. 04. 15.)

könyvelés VÁLTOZIK AZ ONLINE-SZÁMLA BEKÜLDÉS!

Változásokra kell felkészülniük május elejétől az online számla adatszolgáltatásra kötelezett adózóknak, amelyek többek között a beküldendő adatokat is érintik.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ BEVALLÁS

(Utolsó frissítés: 2019. 03. 05.)

könyvelés SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ BEVALLÁS

Az idén május 20-ig van határidő a 2018. évi SZJA bevallások elkészítésére. Adóhatóság idén minden magánszemély számára elkészíti az adóbevallás tervezetet, amelyet vagy kiegészítünk, javítunk, vagy az minden beavatkozás nélkül május 20-án adóbevallássá válik.

SZIGORÚBB SZABÁLYOK JANUÁRTÓL A KÖZÖSSÉGI TERMÉKÉRTÉKESÍTÉSRE

(Utolsó frissítés: 2019. 12. 06.)

könyvelés SZIGORÚBB SZABÁLYOK JANUÁRTÓL A KÖZÖSSÉGI TERMÉKÉRTÉKESÍTÉSRE

2020. évtől nagyon megszigorították a közösségi termékértékesítést-szolgáltatást. Tulajdonképpen amit nem független fél igazol le, az nem lesz közösségi értékesítés. Eddig is gond volt az un. „saját szállítással” ezután viszont ezen közösségi értékesítések bizonyítása nagyon nehéz lesz, félő hogy adóhatóság azokat nem fogja elfogadni. „nulla” áfával kiszámlázva.